Nedeľa 05. 05. 2024 04:52:11 | Meniny má Lesia, Lesana

Mesto Dolný Kubín zriadilo v súvislosti s vojnou na Ukrajine komunikačné centrum

Dolnokubínska samospráva zriadila v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine špeciálne telefóne číslo a e-mail. Môžu sa na ne ozvať ľudia, ktorí potrebujú alebo chcú ponúknuť pomoc. FOTO: Facebook / Mesto Dolný Kubín

TASR|1. marec 2022|14:32:53

"Komunikačné centrum sme zriadili pre zjednotenie toku informácií. Budeme tak sústreďovať všetkých, ktorí majú záujem pomôcť alebo vedia o niekom, kto pomoc od mesta alebo humanitárnej organizácie potrebuje," povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Mobilná telefónna linka 0917 946 338 bude k dispozícii každý deň vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00 h. Okrem toho môžu obyvatelia kontaktovať mestský úrad aj elektronicky na e-mailovej adrese pomoc@dolnykubin.sk.

Radnica zároveň od utorka otvára Denné centrum na ulici Obrancov mieru. Jednou z jeho úloh je poskytovať sociálne poradenstvo. "Naši seniori aktuálnu situáciu vnímajú veľmi zle, keďže viacerí z nich zažili druhú svetovú vojnu. Preto sa v nasledujúcich dňoch posnažíme vytvoriť rôzne aktivity, ktoré by im mali pomôcť zmierniť napätú situáciu," uviedla sociálna pracovníčka denného centra Zuzana Haláková.

Dodala, že už teraz sa zapojili do charitatívnej akcie Podpora pre Ukrajinu. "Formou háčkovania vyrobíme brošňu solidarity, ktorá sa bude predávať na e-shope občianskeho združenia Slavkine. Finančné prostriedky z kúpy kvetinových brošní sa použijú na zakúpenie základných potravín, liekov a prikrývok," vysvetlila.


Súvisiaci článok
V Dolnom Kubíne spojili fašiangovú rozlúčku s charitatívnou pomocou pre Ukrajinu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť