Štvrtok 19. 09. 2024 16:03:32 | Meniny má Konštantín

Zlú dopravnú situáciu na Kysuciach by mohol vyriešiť privádzač z priemyselného parku. Jeho dokončenie plánujú v priebehu ďalšieho leta

Katastrofálnu dopravnú situáciu v Kysuckom Novom Meste by mohol odľahčiť privádzač smerujúci z priemyselného parku. Radnica mesta dúfa, že ho dokončia do budúceho leta. Informovala o tom verejnoprávna televízia RTVS na svojom oficiálnom webe spravy.rtvs.sk.

Radka Kostánová|10. december 2023|12:00:17

Ilustračná foto. Zdroj: Youtube/Popradská Okružná

Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! Na Kysuciach sa zmenila rýchlosť v centre mesta
Čítajte viac >

Ako informuje verejnoprávna televízia RTVS na svojom oficiálnom webe spravy.rtvs.sk, dopravná situácia v Kysuckom Novom Meste kolabuje v rannej i v popoludňajšej špičke. Denne prejde po ceste I/11 viac než 30-tisíc vozidiel. Túto situáciu by mal odľahčiť privádzač smerujúci z priemyselného parku. Radnica dúfa, že ho dokončia do budúceho leta. Pre tieto vozidlá je už po mnoho rokov práve križovatka v Radoli kritickým bodom.

„Vjazd do Kysuckého Nového Mesta je sťažený domácim obyvateľom blízkych obcí a premávku výrazne komplikuje aj nákladná doprava,“ uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková pre verejnoprávnu televíziu RTVS.

Screenshot at dec 09 12-22-16.png Ilustračná foto. Zdroj: Youtube/Popradská Okružná

Takýto privádzač je podľa mesta nevyhnutný na odľahčenie dopravy. Zamestnanci priemyselného parku vďaka tomu nebudú musieť prechádzať cez mesto, ale priamo na cestu I/11. Primátor Kysuckého Nového Mesta, Marián Mihlada, pre verejnoprávnu televíziu RTVS dodal, že privádzač je nevyhnutný aj preto, že počas špičiek je mesto úplne upchaté a nedá sa dostať z jednej strany na druhú. Vďaka tomu odbudnú kamióny a kvantum osobných áut.

Stavba privádzača mala byť hotová do konca tohto roka. Národná diaľničná spoločnosť však prijala dodatočnú požiadavku na dobudovanie ďalšieho odbočovacieho pruhu na ľavej strane cesty, ktorý by mal slúžiť na zefektívnenie dopravy.

„Táto požiadavka znamenala pre Národnú diaľničnú spoločnosť rozšírenie trvalého záberu a zmenu stavby pred dokončením, s čím sa spája predĺženie ukončenia pridružených objektov,“ priblížila Žgravčáková.

RTVS dodala, že privádzač by sa mal dokončiť v priebehu budúceho leta. Presný termín, ale ani finálnu cenu, diaľničná spoločnosť zatiaľ nechcela prezradiť.


Súvisiaci článok
AKTUALITA: Diaľničný privádzač Kysucké Nové Mesto nebude tento rok dokončený
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť