Nedeľa 15. 09. 2024 19:59:15 | Meniny má Jolana

Nové zariadenia na výrobu hliníkových okien, dverí a fasád v Žilinskom kraji. Firma CREDO AL investuje do jedinečných strojov

Vo firme CREDO AL s.r.o., ktorá je súčasťou holdingu TERAZ, sa v súčasnosti inštalujú nové strojné zariadenia od talianskeho výrobcu zamerané primárne na výrobu hliníkových okien, dverí a fasádnych profilov.

Inzercia |6. december 2023|10:00:02

Zdroj: credoal.sk

Súvisiaci článok
Nové multifunkčné športové centrum UNIZA rastie podľa plánu (VIDEO)
Čítajte viac >

Vo firme CREDO AL s.r.o., ktorá je súčasťou holdingu TERAZ, sa v súčasnosti inštalujú nové strojné zariadenia od talianskeho výrobcu zamerané primárne na výrobu hliníkových okien, dverí a fasádnych profilov.

Cieľom investície je zefektívnenie výroby, zrýchlenie procesu výroby a kvality dodávaných výrobkov, rozšírenie škály opracovávaných profilov. Táto investícia je spolufinancovaná aj zo zdrojov EÚ v rámci programu Integrovaná infraštruktúra.

Kľúčovým strojom je CNC centrum AXEL 5. Toto centrum je schopné opracovávať hliníkové profily v 5 osách. V rámci opracovania nahrádza doterajšiu manuálnu potrebu rezania, vŕtania, frézovania. Všetky tieto dielčie operácie spája do jedného pracovného cyklu, kde na konci vychádza hotový kus pripravený na finálnu montáž. Toto spojenie výrazne skráti čas výroby a zvýši presnosť dielcov vo väzbe na nasledujúce operácie.

Ďalej sú v rámci inštalácie pripravované aj nové rohovacie lisy, spodná píla na rez tenkých profilov či zasklievacích líšt a fréza na opracovávanie atypických profilov zložitejších zostáv, ktoré sú nad rozsah CNC opracovávania.

IMG_7610.jpg Zdroj: credoal.sk

Mimo toto strojné vybavenie je výrobný priestor postupne vybavovaný aj novou manipulačnou technikou na prevozy komponentov, hotových rámov, hotových výrobkov. Taktiež obnovu čakajú montážne a prípravné stoly či iné potrebné vybavenie.

Z hľadiska zvýšenia kapacity produkcie je cieľom minimálne trojnásobné zvýšenie doterajšej kapacity výroby pri zlepšení kvalitatívnych parametrov, zefektívnenie výroby aj toku materiálu a rozšírenie portfólia opracovávaných profilov.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou CREDO AL s.r.o.

IMG_9650.jpg Zdroj: credoal.sk

IMG_9586.jpg Zdroj: credoal.sk

IMG_7678.jpg Zdroj: credoal.sk

IMG_9527.jpg Zdroj: credoal.sk

IMG_9581.jpg Zdroj: credoal.sk


Súvisiaci článok
Realizácia nového športového centra UNIZA aktuálne prebieha podľa plánov (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť