Sobota 07. 09. 2024 06:58:34 | Meniny má Marianna

Realizácia nového športového centra UNIZA aktuálne prebieha podľa plánov (VIDEO)

Projekt Športového centra realizuje Žilinská univerzita v Žiline, pričom ho finančne podporil Fond na podporu športu a mesto Žilina. Ako prebieha jeho výstavba a aké práce sa ešte plánujú zrealizovať do konca tohto roka, našej redakcii priblížil prorektor pre rozvoj UNIZA, prof. Ing. Andrej Czán, PhD.

Juliana Krčulová|3. november 2023|12:00:02

Zdroj: goodvision.sk

Súvisiaci článok
Výstavba nového žilinského športového centra pokročila. Aktuálne realizujú základy budúcej stavby (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Výstavba nového multifunkčného športového centra v Žiline sa oficiálne začala v pondelok 18. septembra. Stavba si vyžiada investíciu viac ako 7,5 milióna eur, pričom celkové náklady na projekt, vrátane pozemku, sú takmer 11 miliónov eura. Jej dokončenie je naplánované na január 2025.

Zhotoviteľom stavby nového multifunkčného športového centra v Žiline je spoločnosť ODU – trade, s.r.o., ktorá je súčasťou holdingu TERAZ. Naša redakcia oslovila prorektora pre rozvoj UNIZA, prof. Ing. Andreja Czána, PhD., s otázkou, ako prebieha výstavba nového športového centra.

„Realizácia nového športového centra UNIZA prebieha podľa plánov. Momentálne sú vykonané práce, ako je výkop samotného priestoru, následne bola urobená pilotáž vrtmi do zeminy a postupne boli robené betonáže pilotov, ktoré sú momentálne zhutnené kamenivom,“ priblížil našej redakcii prorektor pre rozvoj UNIZA, prof. Ing. Andrej Czán, PhD.

Aké práce sa na výstavbe nového športového centra ešte plánujú zrealizovať do konca tohto roka sa dozviete v našom VIDEU.

Aktuálne dronové zábery z výstavby zabezpečila spoločnosť Good Vision.

Projekt Športového centra realizuje Žilinská univerzita v Žiline, pričom ho finančne podporil aj Fond na podporu športu, a to sumou päť miliónov eur. Na ďalšom financovaní sa podieľalo aj mesto Žilina.


Súvisiaci článok
Začala sa výstavba nového multifunkčného športového centra v Žiline. Jeho dokončenie je naplánované na začiatok roka 2025
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť