Streda 18. 09. 2024 12:33:56 | Meniny má Eugénia

Žilinskí Vlci sa tešia z dvojitého úspechu. Zdolali Prešov a prinavrátili návštevnosť sezóny späť do Žiliny

V piatok 1. decembra sa na žilinskom zimnom štadióne uskutočnil ďalší domáci duel Vlkov Žilina, ktorí privítali Prešov. Vlci chceli prilákať čo najviac fanúšikov a prekonať tak doterajší rekord sezóny v počte divákov, čo sa im aj podarilo!

Juliana Krčulová|2. december 2023|10:30:47

Zdroj: Facebook/Vlci Žilina

Súvisiaci článok
Vlci zničili Poprad vysokou výhrou a udržali si čisté konto. V piatok doma privítajú Prešov
Čítajte viac >

Na domácom ľade žilinského zimného štadióna sa v piatok 1. decembra odohral súboj medzi DOXXbet Vlci Žilina a HC Prešov. Domáci hokejisti sa snažili získať čo najväčšiu podporu od svojich fanúšikov a prekonať tak najvyšší počet divákov v tejto sezóne, čo sa im aj podarilo. Piatkový zápas, ktorý vyhrali 3:2 v predĺžení, sledovalo 2 713 divákov.

DOXXbet Vlci Žilina – HC Prešov 3:2pp (0:0, 1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 38. Mráz (Safaraleyev), 57. Bezúch (Jansons, Varga), 62. Koyš (Holenda, Safaraleev) – 32. Kohút (Zyryanov, Leshchenko), 28. Toma (Chalupa)

Počet divákov na piatkovom zápase: 2 713

Ernest Bokroš, hlavný tréner: „Dnes by som začal poďakovaním Ultras a samozrejme sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom, že stále prichádzajú vo väčšom a väčšom počte. Za to sme veľmi radi. Snažili sme sa ako sme mohli, samozrejme hra bola dobrá, len bohužiaľ, dnes sme hrali veľa presiloviek, dokonca jednu 5-minútovú a z tých šiestich sme využili len jednu. To si myslím, že veľmi ovplyvnilo výsledok stretnutia. Mali sme dnes veľkú podporu divákov a chceli sme to pre nich urvať, čo sa aj podarilo. Ideme ďalej, je to len jedno víťazstvo, vieme, kde nás tlačí topánka, takže na tom budeme ďalej pracovať.“

Patrik Koyš, útočník: „Bol to extrémne náročný zápas po fyzickej stránke. Prešov hral naozaj dobrý hokej, ťažko sa cez nich presadzovalo. Mali sme množstvo presiloviek, ale všetko nám blokovali. Veľa šancí, ktoré sme zahodili, obaja brankári podali výborný výkon. Bol to ťažký, taký playoff zápas. Som strašne rád, že sa nám to podarilo, lebo práve v takýchto zápasoch sa ukazuje sila kolektívu. Fanúšikovia boli fantastickí, aj vďaka nim sa nám podarilo tento zápas otočiť. S týmito ľuďmi za nami je všetko ľahšie.“

Vlci Žilina sa najbližšie predstavia v stredu 6. decembra o 17:00 hodine na domácom ľade hokejistov tímu Modré krídla Slovan v rámci 22. kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy.


Súvisiaci článok
Žilina postúpila cez Spartu Praha do jarnej fázy mládežníckej Ligy majstrov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť