Pondelok 16. 09. 2024 02:30:08 | Meniny má Ľudmila

Žilinskí colníci zadržali na pošte balík s nevhodnými hračkami. Na európskom trhu nemajú miesto

Príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zadržali balík z Číny, ktorý obsahoval nevyhovujúce výrobky a na európskom trhu nemajú miesto.

Radka Kostánová|24. november 2023|09:05:18

Zdroj: Colný úrad Žilina

Súvisiaci článok
Ďalšie prekvapenie pre žilinských colníkov. Zadržali luxusné remienky na hodinky z chránených zvierat
Čítajte viac >

Hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková, informovala média, že príslušníci finančnej správy zo žilinskej vyclievacej pošty zadržali balík z Číny s drevenými puzzlami. Ako ďalej dodala, pre zistené nedostatky však boli zaradené medzi nevyhovujúce výrobky, ktoré na európskom trhu nemajú miesto.

Nevyhovujúce hračky sú puzzle s vyobrazením hlavy leva, vlka, stojaceho futbalistu aj futbalistu v pohybe v pozadí s futbalovou loptou umiestnené v drevenej škatuli s príveskom na kovovej retiazke.

„Pri prebiehajúcej kontrole tovaru určeného pre deti natrafili príslušníci finančnej správy na problém. Hračky nespĺňali požiadavky na zaručenie bezpečnosti, zdravia a ochrany životného prostredia. Baleniam chýbal aj návod na použitie a nebolo zrejmé ani to, kto skladačky vyrobil,“ priblížila hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková.

Tieto dovážané puzzle, ktoré mali byť pôvodne doručené podnikateľovi do Púchova, boli zaradené medzi nevyhovujúce výrobky. Na trh Európskej únie sa dostať nemôžu, a tak ich príslušníci finančnej správy vrátia späť.


Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! V Kolároviciach sa stala vážna dopravná nehoda, cesta je neprejazdná
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť