Streda 18. 09. 2024 15:11:41 | Meniny má Eugénia

Ďalšie prekvapenie pre žilinských colníkov. Zadržali luxusné remienky na hodinky z chránených zvierat

Príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zadržali poštovú zásielku, ktorá na Slovensko dorazila zo Singapuru. Informujú o tom, že zásielka obsahovala remienky na hodinky z krokodíla a varana, pri dovoze ktorých platia sprísnené opatrenia.

Radka Kostánová|20. október 2023|08:45:02

Zdroj: Colný úrad Žilina

Súvisiaci článok
Objednávka „značkového“ tovaru skončí v spaľovni. Žilinskí colníci zistili znaky napodobenín
Čítajte viac >

Hovorkyňa Colného úradu Žilina informovala médiá, že príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zaistili remienky na hodinky z krokodíla a varana. Avšak, len prednedávnom informovala finančná správa o tom, že je potrebné povolenie na dovoz výrobkov z chránených rastlín a živočíchov.

„Zásielka putovala zo Singapuru, odkiaľ si ju cez internetový obchod objednal muž z Beluše. Keď prechádzala colnou kontrolou, zamestnanci zistili, že výrobky, ktoré obsahuje, sú zhotovené z kože chránených zvierat. Jeden pár remienkov pochádzal z exemplára radu krokodílov a ďalší z druhov rodu varana. Oba sú zaradené do prílohy tzv. Dohovoru CITES, kde sú uvedené rastliny a živočíchy, s ktorými je obchod regulovaný a pri dovoze podliehajú takým obmedzeniam, aby nedošlo k ich vyhubeniu,“ priblížila obsah zásielky hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková.

4.jpg Zdroj: Colný úrad Žilina

Podľa dostupných informácií mal však adresát ku koženým remienkom predložiť platné povolenia, no tými nedisponoval, kvôli čomu mu nebolo možné zásielku prepustiť.

„Pribudnú tak k doterajším dvom, ktoré v minulosti už na vyclievacej pošte zaistili. Tie majú pôvod vo Veľkej Británii, pričom na ich výrobu použili chránených aligátorov,“ uzatvorila Chríbiková.


Súvisiaci článok
Žilinskí colníci zadržali na pošte kávu. Obsahovala extrakt z chránenej rastliny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť