Štvrtok 19. 09. 2024 17:35:30 | Meniny má Konštantín

Objednávka „značkového“ tovaru skončí v spaľovni. Žilinskí colníci zistili znaky napodobenín

Príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zadržali zásielky s falzifikátmi športovej obuvi a koženého opaska z Číny. Foto: Colný úrad Žilina

Juliana Krčulová|5. september 2023|08:37:25


Súvisiaci článok
Pri rannej dopravnej nehode v Terchovej utrpel 60-ročný vodič motocykla zranenia nezlučiteľné so životom
Čítajte viac >

Hovorkyňa Colného úradu Žilina dnes informovala médiá, že príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zadržali zásielky s falzifikátmi športovej obuvi a koženého opaska z Číny. Tovar si podľa jej slov objednal Žilinčan, ktorého zrejme zlákala nízka cena výrobkov.

Muž zo Žiliny, ktorý si cez internetový obchod z Číny objednal a aj zaplatil 25 párov botasiek značky NIKE, taktiež kožený opasok LOUIS VUITTON s výhodnou cenou, sa dočkal sklamania.

„„Značkové“ výrobky zastavili príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte po tom, ako pri colnej kontrole na nich zistili znaky napodobenín. Zdokumentovali potrebné materiály a obrátili sa na držiteľov ochranných známok, aby sa vyjadrili k podozreniu, či ide o falzifikáty. Po potvrdzujúcej odpovedi športovú obuv a opasok zaistili. Vzhľadom k tomu, že nie je možné garantovať bezpečnosť a zdravotnú nezávadnosť, výrobky skončia v spaľovni,“ priblížila hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková.

4..jpg

Finančná správa opakovane apeluje na ľudí, aby boli opatrní pri kúpe značkových vecí a vyhli sa tak finančným škodám ako aj nepríjemnostiam pri preclievaní.

„Práve nízka cena značkového tovaru je prvým znakom toho, že nemusí byť originálny. Tento prípad je toho vzorom. Napríklad predmetný kožený opasok stál objednávateľa 12 USD, pričom suma obdobného originálneho produktu, ktorú vyčíslil držiteľ ochrannej známky, je 420 eur,“ dodala Chríbiková.


Súvisiaci článok
Policajti budú aj v Žilinskom kraji bodovo hodnotiť vodičov, ktorí porušia pravidlá na cestách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť