Nedeľa 19. 05. 2024 14:09:40 | Meniny má Gertrúda

Radka v meste: Vášnivý Diablo vám pomotá hlavu a nedovolí zaspať, jeho turbulentný život rozhodí váš stereotyp (RECENZIA)

Spolu s touto knihou sa predáva aj varovanie. Upozornenie na to, že kniha nie je pre každého, pretože hlavný hrdina Diablo nie je romantik. Autorka Michaela Brnková stvorila vášnivého motorkára, ktorý vám pomotá hlavu, nedovolí zaspať a budete chcieť odhaliť každý kúsok jeho tmavej duše.

Radka Kostánová|17. november 2023|10:31:11

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Recenzia: Knižnú trilógiu Nekompromisní uzatvoril posledný diel, vďaka ktorému zostanú čitatelia v napätí
Čítajte viac >

Pamätáte si na hlavných hrdinov z autorkinej prechádzajúcej knihy Odveta? Recenziu na Odvetu si môžete prečítať na TOMTO ODKAZE, pretože ju rozhodne budete potrebovať. V tomto príbehu sa opäť stretnete so Semom a Angelinou, no už v roli obetujúcich a ochranárskych rodičov. Presne tak. Kniha Diablo sa zameriava na ich dcéru Vivian. Epilógom v románe Odveta spečatila svoj osud.

Oddaný čitateľ romantických a vášnivých titulov bude s touto knihou zažívať jazdu od prvej strany. Varovanie je oprávnené, pretože dominantné a šťavnaté scény medzi mladučkou a krehkou Vivian a vášnivým, nekompromisným Diablom, nie sú pre každého.

Dej sa odohráva z veľkej časti na univerzite, kam Vivian príde študovať svoj posledný rok, pretože sa jej konečne podarilo presvedčiť svojho majetníckeho a ochranárskeho otca Sema, že to zvládne a nebezpečenstvo nehrozí. To, bohužiaľ, asi netušila, že jej osud do cesty postaví Diabla. Syna motorkárskeho gangu, s ktorým spečatila svoj osud dávno, dávno predtým.

392949180_717444910401117_2891869638330013998_n.jpg Zdroj: Instagram/moderne_romany

Mnohí by tvrdili, že Diablo je klasický antihrdina, pretože na prvý pohľad sa môže zdať toxický, berie si, čo chce, je nebezpečný, skazený a žeravý ako uhlie. Pre Vivan je však doslova záchranou, pretože len vďaka nemu objavila v sebe to najlepšie, čo má. On jej dal na oplátku to najlepšie, čo bolo v ňom. Hŕstka pozorných čitateľov však môže tvrdiť to, že s Vivian ľahko manipuloval a ona sa nebránila, ešte mu aj všetko odpustila.

Autorka opäť nesklamala a verným čitateľom ukázala, že aj keď trilógia Nekompromisní skončila, nemusia sa s ňou rozlúčiť navždy. Vďaka tejto knihe sa mohla väčšina preniesť späť do minulosti a v spomienkach si zaspomínať aj na to, ako začal romantický príbeh Angeliny a Sema.

Na pozadí knihy sa zároveň odohráva aj romantická zápletka kamarátky a brata Vivian, pri ktorých môže človek zažívať vtipné momenty. Situácie osviežujú komické dialógy a nečakané činy, ktoré vedľajšie postavy robia. Milovníkov zvierat však určite poteší vzťah Romea a Juliet, do knihy skvele zapadli a sú jej prirodzenou súčasťou.

393751557_18115402618322958_6909450725377621434_n.jpg Zdroj: Instagram/moderne_romany

Pozitívny a príjemný zážitok z čítania umocňuje magický playlist, ktorý nájde čitateľ na začiatku románu. Vďaka skladbám sa môže človek do deja ponoriť ešte viac a prežívať mnohé situácie na vlastnej koži alebo si ich lepšie predstaviť.


Súvisiaci článok
Radka v meste: Román Odteraz neplačem vás paradoxne rozplače najviac (RECENZIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť