Piatok 26. 07. 2024 16:28:01 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Recenzia: Knižnú trilógiu Nekompromisní uzatvoril posledný diel, vďaka ktorému zostanú čitatelia v napätí

Autorku Michaelu Brnkovú nie je potrebné predstavovať. Čitateľov si získala svojím románom Konflikt, ktorý pokračoval druhým dielom Dôvera, a sériu zakončila novo vydaná kniha Odveta. Opäť nesklamala. Spája v sebe prvé dva diely dokopy a vášniví čitatelia si tak budú môcť spojiť posledné kúsky skladačky. FOTO: Instagram/anna_a_knihy_

Radka Kostánová|23. apríl 2023|19:30:30


Súvisiaci článok
Recenzia: Kniha Dôvera vo vás zanechá tú správnu dávku vzrušenia a napätia
Čítajte viac >

Najnovší román z pera Michaely Brnkovej si užijú najmä tí, ktorí čítali aj predchádzajúce dva - Konflikt a Dôveru. Užijú si ho plnými dúškami, pretože všetky nezodpovedané otázky, ktoré zostali po dočítaní prvého a druhého dielu, dostanú odpoveď a pochopia veci, ktoré boli napísané medzi riadkami.

Príjemným osviežením v knihe je playlist pesničiek hneď na začiatku, ktorý vtiahne čitateľa do deja ešte viac a od toho momentu bude mať dané pesničky spojené s jednotlivými kapitolami. No na druhú stranu sa to môže niekomu zdať prirýchle, pretože bude okamžite vtiahnutý do deja a nebude chcieť pustiť knihu z rúk.

337731314_6039058412796457_3025284595387739621_n.jpg FOTO: Instagram/michaela.b.autorka

V poslednej tretej časti série Nekompromisní sa čitatelia stretnú so Semionom a Angelinou. Opäť sa ponoria do mafiánskeho sveta, pretože Semion je ich hlavý šéf. Angelina sa zdá oproti Semovi ako úplný anjel a predstavuje v knihe jeho nevlastnú neter, ktorú Semionovi zverila jeho sestra po smrti. Prečo, to zistíte, keď knihu dočítate.

S čistým svedomím však o Semionovi môžeme tvrdiť, že je úplne iný, než by ste na prvý pohľad od mafiána čakali. Spojenie s Nerom (z prvej časti) však bude veľké. Skrýva tajomstvo, ktoré je bolestivé a keď sa ho dozvie Angelina, bude sa chcieť pomstiť. Napriek tom sa však medzi nimi vytvorí vzťah.

Autorka Michaela Brnková teda opäť nesklamala a hlavní hrdinovia predstavujú nekompromisného muža, ktorý je mocný, a silnú ženu, ktorá na prvý pohľad vyzerá krehko. Pôjde o dokonalé spojenie, ktoré perfektne vystihuje veta od Semiona: „Môj svet bol čiernobiely. To ona ho vyfarbila.“

341873364_276370008049613_4045781276054382095_n.jpg FOTO: Instagram/michaela.b.autorka

Príbeh v knihe rozpráva o súčasnosti, ale zároveň sa vracia pomocou retrospektívnych spomienok do minulosti a tak má vášnivý čitateľ šancu sa dozvedieť, prečo je Semion taký, aký je. Kto bude pozorne čítať, určite si hlavného mafiánskeho hrdinu zamiluje a nebude sa môcť od knihy odlepiť.

Od knihy sa však nebude môcť odpojiť nikto, kto si v druhej časti obľúbil Haltona a Lexi, má rád napätie, romantiku, zvraty a nečakané udalosti. Od prvých dvoch častí sa odlišuje tým, že počas čítania Odvety sa čitateľ aj poriadne zasmeje, pretože netradičný milostný vzťah, ktorý sa vyvinie medzi Semionom a Angelinou, prinesie vtipné momenty. Bude to, samozrejme, spôsobené aj vekovým rozdielom a tým, že Angelina je ešte príliš mladá a má v sebe vnútorné dieťa. Semion je jej pravý opak a ona sa ho posnaží zmeniť.

Čo je o autorke už známe, vie perfektne ukončiť knihy tak, aby udržala čitateľa v napätí. Tentokrát to urobila vďaka dvom epilógom, ktoré sú skvelo spracované a prezrádzajú možnú očakávanú budúcnosť. Po ich prečítaní asi každý čitateľ s maličkou dušou čaká, čo bude ďalej.

sirka.png FOTO: Instagram/michaela.b.autorka


Súvisiaci článok
Recenzia: Dychberúci román Odhalenie vo vás prebudí adrenalín a vášeň zároveň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť