Štvrtok 19. 09. 2024 17:27:14 | Meniny má Konštantín

Na hranici obce Stráňavy vznikla ďalšia čierna skládka. Vandal vyhodil do prírody žalúzie, starosta žiada nápravu

Obec Stráňavy na svojej Facebookovej stránke informuje o ďalšej čiernej skládke. Ako zástupcovia stránky uvádzajú, žiaľ, aj bezohľadní ľudia sú medzi nami. Je smutné, keď si nevedia uvedomiť svoje konanie a lenivosť je silnejšia, ako zmysel pre zodpovednosť.

Radka Kostánová|10. november 2023|17:00:20

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Obec Dunajov bojuje s ďalšími nelegálnymi skládkami pri rieke Kysuca. Starosta zvažuje zakúpenie fotopasce
Čítajte viac >

V obci Stráňavy sa len nedávno organizoval veľkoobjemový zber odpadu. Bohužiaľ, na Facebookovej stránke sa zástupcovia obce podelili o fotografiu čiernej skládky, ktorá tam podľa starostu vznikla minulý týždeň.

„Tento konkrétny prípad sa stal podľa informácií, ktoré som obdržal, v priebehu minulého týždňa. Ak by som vedel viac konkrétnych informácií, určite by som si daného vinníka predvolal a žiadal od neho nápravu, prípadne sankciu za zámerné poškodenie životného prostredia,“ uvádza starosta obce Stráňavy, Branislav Štrba, pre našu redakciu.

401033305_670648431716026_6729504156016612972_n.jpg Zdroj: Facebook/Stráňavy - Správy z obce

Podľa Štrbu tam asi občania pravidelne vyvážajú bio odpad zo záhrad, napríklad konáre, trávu a lístie. Nerozumie tomu, pretože občania majú možnosť využiť priestor určený na takýto odpad – Kompostáreň.

„Prípad s vyhodením žalúzii do prírody je extrém. Bežne vyvážajú odpad či už zo záhrad, ale aj stavebný, ku ceste. Na tejto ceste je aj hranica katastrov Stráňavy a Strečno a je to stará cesta k lanopásu, smer hlavná cesta na MT,“ doplnil starosta.

Ako spomínajú zástupcovia obce aj na Facebooku, daný úsek cesty sa čistí pravidelne každý rok na jar a aj tento rok nebol výnimkou, keď sa na stretli starostovia oboch obcí a členovia poľovníckeho klubu.


Súvisiaci článok
V Martine došlo ku krádeži briliantových prsteňov. Polícia pátra po totožnosti mužov, ktorých zachytil kamerový systém
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť