Piatok 17. 05. 2024 19:36:30 | Meniny má Gizela, Aneta

Obec Dunajov bojuje s ďalšími nelegálnymi skládkami pri rieke Kysuca. Starosta zvažuje zakúpenie fotopasce

Obec Dunajov informuje o zákaze vyvážania odpadu k rieke Kysuca. Tomu, kto tento zákaz poruší, hrozí pokuta 300 eur.

Radka Kostánová|2. november 2023|17:30:23

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinskí policajti zvýšia kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky v úseku Žilina až Svrčinovec
Čítajte viac >

Ako informujú zástupcovia obce na webe, na základe podnetu a následného šetrenia Okresného úradu Čadca odbor životného prostredia, Obecný úrad v Dunajove upozorňuje občanov na prísny zákaz sypania smetí a odpadu pochádzajúceho zo záhrad, napríklad rôzne konáre, trávy, ovocie a zeleniny, v povodí rieky Kysuca.

Naša redakcia sa so žiadosťou o stanovisko obrátila priamo na starostu obce Dunajov, Jaroslava Brodeka. „Obec Dunajov bude bojovať proti nelegálnym skládkam všetkými dostupnými zákonnými prostriedkami. Nielen v povodí Kysuce. Jednu nelegálnu skládku v povodí Kysuce sme na základe podnetu odboru životného prostredia museli na vlastné náklady zlikvidovať,“ priblížil starosta problematiku tejto oblasti.

big-pile-plastic-garbage-sea-environmental-pollution-ecology.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Ako však ďalej starosta obce, Jaroslav Brodek, dodáva, je smutné, že tento odpad nerobia len občania Dunajova. Sám starosta bol svedkom, keď na obecnej ceste medzi Dunajovom a Ochodnicou zastavila dodávka so žilinskou poznávacou značkou, kde začali z dodávky vyhadzovať do krovín vedľa Kysuce plné vrecia odpadu. Na jeho poznámku o znečisťovaní životného prostredia reagovali agresívne. Až na oznámenie, že práve on je starosta obce a podá podnet na políciu, odpad naložili naspäť do auta.

„Toto nie je ojedinelý prípad. Obec Dunajov zvažuje zakúpenie fotopasce, kde chceme monitorovať určité časti obce. Určite budeme v tomto smere spolupracovať s políciou a odborom životného prostredia v Čadci," dodal starosta obce.


Súvisiaci článok
Dnešná dopravná nehoda v Krásne nad Kysucou sa opäť nezaobišla bez zranení. Polícia vyzýva vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť