Streda 18. 09. 2024 10:08:00 | Meniny má Eugénia

Za prechovávanie drog bol už dvakrát odsúdený. Martinovi z Podvysokej hrozila strata slobody až na 15 rokov

Kysučan Martin z Podvysokej spoznal výšku svojho trestu. Prechovával extázu, pervitín aj marihuanu. Podľa informácií televízie JOJ bol v minulosti za takúto trestnú činnosť už dvakrát právoplatne odsúdený.

Juliana Krčulová|7. november 2023|16:45:18

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Hliadka Mestskej polície Žilina zachránila muža pri pokuse o samovraždu
Čítajte viac >

Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk priblížila, že Martin z obce Podvysoká prišiel na súd z vyšetrovacej väzby, v ktorej sa ocitol po júlovej razii v žilinskej mestskej časti Závodie.

„Naposledy bol pristihnutý, že v aute prevážal drogy,“ uviedol pre TV JOJ Dušan Chlapík, obhajca odsúdeného muža. Martin mal podľa dostupných informácií policajtom dobrovoľne odovzdať ľadvinku, pričom pri prehliadke vydal štyri striekačky s bielou kryštalickou látkou, tri vrecká so zelenou sušinou a tabletky.

3_c3a4a5ff17.jpg Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Odsúdený muž sa podľa TV JOJ ku skutku priznal, oľutoval ho a uznal, že skutok spáchal v krajnej nerozvážnosti. V minulosti bol podľa informácií televízie za obdobnú trestnú činnosť už trestaný, a to dokonca dvakrát. Policajti u neho zakaždým našli pervitín vo veľkom množstve. TV JOJ spresňuje, že pri druhom raze objavili v jeho aute až 1 200 dávok metamfetamínu, pretože v ňom havaroval. Prepustili ho na podmienku.

„Okresný súd Žilina uznal obžalovaného za vinného zo zločinu a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, za ich držanie a obchodovanie s nimi,“ informovala TV JOJ Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu Žilina.

2_0f688726c7.jpg Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Martinovi z obce Podvysoká hrozila strata slobody až na 15 rokov. Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk však informovala, že trest mu bol znížený na 9 rokov a 10 mesiacov vzhľadom na to, že prehlásil svoju vinu. S verdiktom je podľa dostupných informácií spokojný prokurátor a aj obžalovaný muž. Rozsudok je právoplatný.


Súvisiaci článok
Rybárska stráž prichytila rumunského rybára priamo pri čine. Lovil bez platného lístka a na rybolov nemal ani povolenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť