Nedeľa 27. 10. 2024 13:05:35 | Meniny má Sabína

Bežne si ich ani nevšimnete, no plnia dôležitú úlohu. Zámok Kunerad má na streche novinku

Pri návšteve zámku Kunerad si niekoľko pozorných obdivovateľov novej strechy všimlo, že sú v nej zabudované háky a pýtali sa, akú majú funkciu. Majitelia zámku to teraz vysvetlili.

Radka Kostánová|30. október 2023|08:00:01

Zdroj: Facebook/Zámok Kunerad

Súvisiaci článok
Zámok Kunerad bude mať opäť strechu s bridlicovou strešnou krytinou
Čítajte viac >

Pred pár dňami ste mali možnosť nahliadnuť do areálu zámku Kunerad, pretože svoje dvere otvoril všetkým návštevníkom. Pri tejto príležitosti si niekoľko pozorných obdivovateľov novej strechy zámku všimlo, že sú v nej zabudované háky a pýtali sa majiteľov, akú majú funkciu.

„Ide o bezpečnostné prvky a slúžia na zavesenie strešného rebríka, alebo horolezeckého lana pri údržbe strechy a súvisiacich zariadení počas bežnej prevádzky. Sú vyrobené z pozinkovaného kovu vo farbe bridlice a sú rozmiestnené v rovnomerných intervaloch po celej streche. Bežne si ich ani nevšimnete, avšak takéto zabezpečenie proti pádu je významnou skupinou strešného príslušenstva, ktoré by sa malo nachádzať na každej väčšej šikmej bridlicovej streche,“ informovali majitelia zámku na Facebooku.

Tak čo, mysleli ste si správne?


Súvisiaci článok
Zámok Kunerad bol opäť otvorený verejnosti. Prišlo takmer 600 návštevníkov a tajomný darca venoval majiteľom aj vzácne fotografie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť