Štvrtok 19. 09. 2024 23:47:02 | Meniny má Konštantín

Zmena času zo soboty na nedeľu ovplyvní jazdu nočných vlakov v rámci Žilinského kraja

Zmena z letného času na stredoeurópsky v noci zo soboty na nedeľu ovplyvní jazdu troch nočných diaľkových vlakov. Tie zostanú stáť vo vybraných železničných staniciach a v jazde budú pokračovať po hodine, a to už podľa SEČ. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

TASR|24. október 2023|20:00:26

Ilustračná foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Národná diaľničná spoločnosť čiastočne uzavrie diaľničné odpočívadlo Velínok na Liptove
Čítajte viac >

V noci zo soboty na nedeľu sa posunú hodinové ručičky z tretej hodiny ráno o jednu hodinu dozadu, teda na druhú hodinu ráno. Zmena času sa dotkne rýchlika s odchodom zo Strážskeho o 22:01 a predpokladaným príchodom do Bratislavy o 5:33. Tento vlak má doraziť do Ružomberka o 2:05 LČ a odísť o 2:06 SEČ. Prestoj bude mať nočný rýchlik aj v smere z Bratislavy s odchodom o 22:57, ktorý nasleduje do Košíc a Strážskeho. Zmenu času tento rýchlik prečká v stanici Kraľovany s príchodom o 2:08 LČ a odchodom o 2:09 SEČ.

Zmena času sa dotkne aj medzištátneho vlaku EuroNight s odchodom zo Strážskeho o 19:39 a príchodom o 7:38 do Prahy. Tento vlak má doraziť do Čadce o 2:12 LČ, odchod je plánovaný o 2:13 SEČ.

Na tratiach susedných železníc budú podľa ZSSK podobne ovplyvnené jazdy nočných vlakov. Vlaky, ktoré vchádzajú na Slovensko po 3:00 h ráno, už pôjdu podľa SEČ.


Súvisiaci článok
V úseku Čadca – Turzovka budú vlaky počas nadchádzajúcich dní nahradené autobusovou dopravou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť