Utorok 17. 09. 2024 08:07:43 | Meniny má Olympia

Slávny Sherlock Holmes zavíta na Budatínsky hrad už po piaty raz. Pomôžete mu vyriešiť ďalšiu záhadu?

Na Budatínsky hrad príde v piatok 8. septembra slávny londýnsky detektív Sherlock Holmes. Návštevníci si tak môžu užiť ďalšiu zo série detektívnych prehliadok v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|3. september 2023|08:00:31


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica získala vďaka charitatívnemu turnaju 2 500 eur pre oddelenie traumatológie
Čítajte viac >

Série detektívnych prehliadok v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA sa na Budatínskom hrade konajú už pravidelne. V piatok 8. septembra príde slávny londýnsky detektív Sherlock Holmes už po piaty raz.

„Tentoraz je dôvodom tajomné biele strašidlo, ktoré sa pohybuje po hrade i jeho okolí. Grófka Šarlota je zdesená z jeho prítomnosti, ale najmä z klebiet, ktoré sa o ňom šíria – vraj je to duch bývalej slúžky Aničky, ktorá zomrela násilnou smrťou a navyše s dieťaťom pod srdcom. Teraz sa potuluje po Budatíne a hľadá svoje nenarodené dieťa.

Kvôli týmto klebetám prestali na hrad chodiť všetky návštevy a hlavne mladý barón Jakub, za ktorého chce grófka vydať svoju dcéru Karolínu. Preto Šarlota neváha a napíše list anglickému detektívovi, aby prišiel a pomohol vyriešiť túto záhadu,“ vysvetlila scenáristka Katarína Maršalová.

Do pátrania sa tradične môžu zapojiť aj návštevníci a za svoju správnu dedukciu vyhrať milý darček. Príďte sa na vlastné oči presvedčiť, či sa záhadu podarí vyriešiť!

Prehliadky sa uskutočnia o 18:00, 19:00 a 20:00 hodine. Základné vstupné bude 8 eur, zľavnené 4 eur. Počet miest je obmedzený, preto je vhodné sa vopred objednať na telefónnom čísle: +421 907 108 659.

Sherlock_23_K1_page-0001.jpg Foto: Považské múzeum


Súvisiaci článok
Tentoraz si v ringu zmeria sily „mladá krv“. Nezmeškajte podujatie CFN YOUNG BLOOD v Martine (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť