Sobota 06. 07. 2024 16:18:07 | Meniny má Patrik, Patrícia

Predseda Urbariátu Zástranie dementuje, že by položili konáre na Straník Trails. Upozorňuje však: „To cyklisti sa správajú sebecky a ohrozujú iných návštevníkov lesa

Včera sme uverejnili článok, v ktorom členovia cyklistickej trate na Straníku „Straník trails“ upozorňujú na poukladané konára na trati, ktoré môžu byť pre cyklistov nebezpečné. Vyjadrili tiež rozhorčenie nad tým, že sa ich aktivita niektorým ľuďom nepáči a spomenuli aj členov Urbariátu Zástranie. Predseda to však pre SP 21 poprel. Konáre tam vraj mohol dať hocikto. Na druhej strane podotýka, že cyklisti bezohľadnou jazdou ohrozujú ostatných v lese. ILUSTRAČNÉ FOTO: Žilinský turistický kraj/Straník

Michal Filek|10. august 2023|12:24:21

Pri príprave včerajšieho článku sme o stanovisko požiadali aj Mariána Holeša, predsedu Urbariátu Zástranie. Keďže bolo v záujme verejnosti, aby sme varovanie pre cyklistov uverejnili čo najskôr, a odpoveď sme od neho dostali dnes ráno, a tak ju uverejňujeme v plnom znení.

„Neviem kto na trať ukladá konáre, ale bez dôkazov nemôžete obviniť člena urbariátu Zástranie, ani nikoho iného. Prítomnosť zjazdových cyklistov skutočne prekáža niektorým občanom z našej dediny, ale aj iným návštevníkom lesa.

Les nemáme nijak monitorovaný, je v ňom voľný pohyb pre všetkých návštevníkov, mohol to urobiť hocikto.

Zjazdový cyklisti sa správajú veľmi sebecky a neuvedomujú si, že svojou bezohľadnou jazdou ohrozujú aj iných návštevníkov lesa. Jeden čas to vyzeralo, že nájdeme s nimi spoločnú reč a pristúpia na opatrenia, aby trať po ktorej jazdia, bola bezpečná pre všetkých návštevníkov lesa.

Doručili sme im naše požiadavky ohľadom bezpečnosti pri používaní trate, žiaľ ich zjavne nepochopili. Trať terénnymi úpravami zrýchlili, mieru rizika zvýšili.

Namiesto prijatia opatrení pre bezpečnú prevádzku trate, robia zásahy do terénu, ktoré riziko stretu s ostatnými návštevníkmi zvyšujú. Je len otázka času, kedy dôjde k vzájomnému stretu, k nechceným úrazom a ujmám na zdraví.

Pokiaľ chcú mať v našom lese trať, musí byť bezpečná pre cyklistov, turistov, hubárov a ostatných športovcov.“

343918022_1254873118454423_7437615427885742176_n.jpg FOTO: Facebook Straník Trails


Súvisiaci článok
Cyklisti pozor na Straníku! Cez obľúbenú zjazdovú trať niekto nebezpečne poukladal konáre
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť