Nedeľa 24. 03. 2024 10:09:08 | Meniny má Gabriel

Poď do Dubaja. Žiaci obecnej základnej školy pocestujú na EXPO

Jedinečnú možnosť má dvanásť žiakov druhého stupňa. Stačilo ukázať svoju snahu. Základná škola Františka Hrušovského v Kláštore pod Znievom a obec pri Martine im ponúkla zaujímavú výzvu. FOTO: Obec Kláštor pod znievom

D U|22. január 2022|16:04:08

V rámci projektu Z Kláštora do sveta si žiaci pripravili prezentáciu na niektorú z tém: Udržateľnosť, Mobilita, Príležitosti, alebo Prečo práve ja mám ísť do Dubaja.

„Poď do Dubaja. Veríme, že tí, ktorí do Dubaja poletia a zažijú atmosféru Expa 2020 sa vrátia domov nadšení, pretože spoznávanie iných kultúr otvára našu myseľ a obohacuje naše životy,“ uviedla základná škola na svojom Facebook profile.

A snaha sa naozaj vyplatila. Najpútavejšie prezentácie, zhrnuté v anglickom jazyku, odmenili špeciálnou cenou. Začiatkom februára ich autori pocestujú do Dubaja.

kl.jpg

Projekt Z Kláštora do sveta úspešne funguje už dlhšiu dobu, v rámci neho sa do obce zo sveta pravidelne vracajú úspešní rodáci.

Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1113. Kláštor pod Znievom bol jedným z troch lokalít, kde bolo zriadené jedno z prvých slovenských patronátnych gymnázií. V súčasnosti je táto budova zaradená ako národná kultúrna pamiatka Slovenskej republiky v ústrednom zozname pamiatkového fondu.

Obec Kláštor pod Znievom má momentálne niečo vyše 1800 obyvateľov a je druhou najväčšou obcou v Turci (po Sučanoch). Je známa svojou nezameniteľnou prírodou Kláštorských lúk, kalváriou a zrúcaninou hradu Zniev. Nájdete tu aj strelnicu a rybníky. Z obce je blízko aj na turistiku na Kľak, Ostrú, Tlstú, Maguru alebo aj na Martinské hole.

A keď sú žiaci šikovní, blízko je aj do Dubaja.


Súvisiaci článok
ŽSK zabezpečil pre študentov zdravotníctva vynovený internát (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť