Sobota 05. 10. 2024 11:35:44 | Meniny má Viera

Peter Sagan chce dnes získať ďalší titul majstra Slovenska, o týždeň vyrazí na svoju poslednú Tour de France

Fenomenálny Žilinčan sa dnes predstaví v pretekoch s hromadným štartom na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v cyklistike. V Tlmačoch ho čaká dlhých 230 kilometrov, v ktorých bude do pedálov šliapať bez tímovej podpory. Jeho brat Juraj, s ktorým si delili posledných 12 titulov národného šampióna, už totiž zavesil bicykel na klinec. FOTO: Facebook Peter Sagan

Michal Filek|25. jún 2023|09:10:26

Peter Sagan zaznamenal posledné víťazstvo pred rokom, kedy získal svoj deviaty titul majstra Slovenska. Osem triumfov má z pretekov s hromadným štartom a jeden z časovky. Dnes by rád pridal okrúhly - desiaty. A posledný. Už dávnejšie totiž oznámil, že táto sezóna bude jeho poslednou na ceste.

Rád by sa však kvalifikoval na budúcoročné Olympijské hry v Paríži. Len v horskej cyklistike. Ako sám povedal pre sport.sk, to najlepšie už má za sebou a teraz si už chce cyklistiku viac užívať. Preto končí ako profesionál.

Už o týždeň sa Tourminátor predstaví na svojej poslednej Tour de France. Doteraz tam získal dvanásť etapových prvenstiev a rekordných sedem zelených dresov.

Ako však tvrdí, táto Tour bude veľmi náročná. Sú na nej vraj len 3 – 4 etapy šité pre šprintérov. Napriek tomu sa však chce pokúsiť aspoň jednu vyhrať. A najmä dôjsť zdravý do cieľa.


Súvisiaci článok
Saganov zámoček nad Žilinou sa mení na hotel a Petrove múzeum. Otvoriť má vraj už tento rok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť