Utorok 16. 04. 2024 03:44:01 | Meniny má Dana, Danica

Saganov zámoček nad Žilinou sa mení na hotel a Petrove múzeum. Otvoriť má vraj už tento rok

Peter Sagan a jeho rodina kúpili zámoček v Závodí v roku 2016. Pôvodne tam vraj chcel bývať s manželkou Katkou. Po ich rozchode však začalo byť jasné, že z luxusného sídla bude hotel, kúpele a aj múzeum Petrových trofejí. FOTO: Facebook Peter Sagan

Michal Filek|5. jún 2023|07:44:11

Najnovšie zistenia priniesol minulý štvrtok týždenník Život na svojom webe zivot.pluska.sk. Článok nazvali: „Pred športovým dôchodkom rozbehol Sagan s rodinou biznis: Jeho zámoček sa mení na hotel!“

Luxusný dom na vŕšku, spolu s pozemkami, vraj ohotnotil realitný odborník na 3,6 milióna eur. Firma, ktorá ho kúpila od podnikateľa v stavebníctve, a ktorej konateľom bol v tom čase Petrov otec, zaň zaplatila 1,7 milióna eur. Tvrdí to Život.

Dnes Petrovho otca v čele spoločnosti nahradili jeho bratia Juraj a Milan.

„Je to veľký projekt s hotelom, reštauráciou, fitnesovým štúdiom a kúpeľmi,“ povedal v minulosti pre médiá Sagan. Súčasťou by však malo byť aj akési múzeum Petrových úspechov. Jeho otec vraj opatruje viac ako 120 trofejí, pričom ide ani nie o polovicu úspechov, ktoré cyklista dosiahol. Len zelených dresov za celkové víťazstvo v bodovacej súťaži na Tour de France má Sagan sedem.

Ak by bolo takéto múzeum súčasťou komplexu, určite by to zvýšilo atraktivitu hotela pre návštevníkov, najmä tých zahraničných. Každý, kto sa zaujíma o cyklistiku, by sa veľmi rád prišiel pozrieť do mesta, kde sa narodil slávny Tourminátor a prezrieť si jeho najvýznamnejšie trofeje.


Súvisiaci článok
VIDEO: Sagan neodhadol rýchlosť do pravotočivej zákruty na žilinských trailoch OKӨ Trails a skončil na zemi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť