Streda 18. 09. 2024 12:20:35 | Meniny má Eugénia

Kuchyňková skončila tesne pod pódiom a Knapec obsadil na Svetovom pohári v endure 39. miesto

Ešte len osemnásťročná mladá slovenská pretekárka tímu OKӨ EVERYWHERE RACING, Simona Kuchyňková, skončila na štvrtom mieste na Svetovom pohári v endure v Leogangu v kategórii do 21 rokov. Chvályhodný výsledok dosiahol aj Martin Knapec z tímu CTM Racing, ktorý skončil v mužskej elite kategórii na 39. mieste. Gratulujeme! Foto: Instagram / Simona Kuchyňková a Martin Knapec

Juliana Krčulová|16. jún 2023|18:15:23


Súvisiaci článok
Bytčianka Vanesa Petrovská skončila štvrtá v pretekoch svetového pohára v zjazde na bicykli
Čítajte viac >

Portál Biker na svojom oficiálnom webe informoval, že ešte len osemnásťročná mladá slovenská pretekárka tímu OKӨ EVERYWHERE RACING, Simona Kuchyňková, skončila na Svetovom pohári v endure v Leogangu na štvrtom mieste v kategórii do 21 rokov. Chvályhodný výsledok dosiahol aj Martin Knapec z tímu CTM Racing, ktorý skončil v mužskej elite kategórii na 39. mieste.

Kuchyňková bola podľa portálu štvrtá v štyroch zo šiestich rýchlostných skúšok, raz bola piata a v poslednej RS bola najrýchlejšia. Simona Kuchyňková zaostala za víťazkou, devätnásťročnou Kanaďankou Emmy Lan, o minútu aj päť sekúnd, ale na tretie miesto jej chýbalo len 21 sekúnd.

„Leogang v plnej kráse a potom ja v úplnom smútku po deviatich hodinách na bicykli. Mám za sebou prvý Svetový pohár v endure a skončila som na štvrtom mieste, čo nie je výsledok, s ktorým som spokojná,“ uviedla Kuchyňková pre portál Biker a ďalej doplnila:

„Konkurencia tu je silná, ale žiadne výhovorky. Mala som aj svetlé chvíľky a boli stage (rýchlostné skúšky), na ktorý som sa cítila fakt dobre, ale niektoré mi absolútne nevyšli a mala som aj jeden pád. Každopádne, mám to za sebou, nabudúce už viem, čo ma čaká a viem, že to bude veľmi ťažké. Highlight dňa je výhra poslednej rýchlostnej skúšky. Vo Val di Fassa to snáď dopadne lepšie.“

Martin Knapec z tímu CTM Racing, ktorý skončil v mužskej elite kategórii na 39. mieste zhodnotil svoje dojmy po Svetovom pohári takto:

„Prvý sveťak v endure je za mnou, bol to ťažký deň v sedle. Ráno sme vyrazili a večer sa vrátili, 74km a 5000m bol objem preteku. Cieľ bol dokončiť bez technických problémov a v zdraví, podarilo sa mi to s výsledkom na 39. mieste. Celé to hodnotím veľmi pozitívne a už teraz sa teším na ďalšie kolo svetového pohára v Canazei,“ informoval jazdec na svojom oficiálnom Instagramovom profile.


Súvisiaci článok
Simona Kuchyňková vyhrala Scott enduro race v Kálnici. Martin Knapec sa umiestnil na druhom mieste
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť