Pondelok 20. 05. 2024 01:06:15 | Meniny má Bernard

Talent Žilinského kraja: Kickboxer Marek Pistovčák (VIDEO + FOTO)

Sedemnásťročný rodák z obce Jablonové pri Bytči, Marek Pistovčák, sa boxu začal venovať vo svojich trinástich rokoch. Neskôr, po dvoch rokoch, presedlal na kickbox, ktorému sa venuje doteraz. Aktuálne trénuje v klube Assassin GYM Bytča pod vedením Martina Ozanika. Minulý rok získal titul juniorského majstra Slovenska a zo Srbska si tento rok priniesol zlatý pohár po tom, čo oboch svojich súperov ukončil ešte pred limitom. Foto: Súkromný archív Mareka Pistovčáka Video: Juliana Krčulová / SP21

Juliana Krčulová|17. jún 2023|14:15:44


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Krasokorčuliar Jakub Kysela (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

„Volám sa Marek Pistovčák, mám sedemnásť rokov a pochádzam z malej dediny vedľa Bytče s názvom Jablonové. Chodím na Strednú odbornú školu elektrotechnickú do Žiliny a boxu sa venujem od svojich trinástich rokov. Neskôr, po dvoch rokoch, som presedlal na kickbox, ktorému sa venujem doteraz. Pôsobím pod klubom Assassin GYM Bytča, pod vedením Martina Ozanika,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný kickboxer Marek Pistovčák.

Collage Maker-05-Jun-2023-10-11-AM-9177.jpg

K boxu sa dostal ako trinásťročný, keď veľmi rád hrával počítačové hry.

„Jedného dňa som si povedal, že to chce nejakú zmenu. Začal som hľadať na internete, aký šport by sa mi páčil, no a ako najlepší šport sa ujal box, keďže už ako malé dieťa som sa rád bil so svojím starším bratom. Tak som mamu prehováral niekoľko týždňov, aby ma išla zaviezť na môj prvý tréning. Keď som ju konečne prehovoril, tak išla so mnou a tam sa niekde začala táto dlhá, náročná cesta,“ priblížil v našom rozhovore sedemnásťročný talentovaný kickboxer, ktorý sa už pýši aj ziskom titulu juniorského majstra Slovenska. Zo Srbska si tento rok priniesol aj zlatý pohár po tom, čo oboch svojich súperov ukončil pred limitom.

Ako prebiehajú Marekove tréningy, akých súťaží sa už stihol zúčastniť a aké cenné víťazstvá si z nich odniesol, nám porozprával v našom VIDEU.

Si športovec alebo umelec a vynikáš medzi spolužiakmi? Máš menej ako 21 rokov a pri utieraní prachu z tvojich ocenení ti jedna sobota nestačí? Potom hľadáme práve teba!

Ak prekypuješ talentom už od škôlky, venuješ sa športu alebo hráš na hudobný nástroj, máš menej ako dvadsaťjeden rokov a si zo Žilinského kraja, neváhaj a daj nám o sebe vedieť!

Samozrejme, ak sa tento článok dostal ku rodinným príslušníkom, prajným kamarátom a známym talentovaných športovcov a umelcov, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Fitnesska Nicol Celeriková (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť