Piatok 19. 04. 2024 18:30:15 | Meniny má Jela

Seniori sa v knižnici učia pracovať s počítačom

Od 11. apríla do 9. mája 2023 prebiehal v Krajskej knižnici v Žiline počítačový kurz pre seniorov s názvom Digitálna pripravenosť. Tento kurz bol prvým v cykle kurzov zahrnutých v projekte Seniori programujú v Krajskej knižnici v Žiline, ktorý finančne podporil Fond SK-NIC. Nový kurz otvoríme 6. júna 2023 o 8:00. TEXT a FOTO: Ida Berthotyová, knihovníčka v Krajskej knižnici v Žiline

Tlačová správa|26. máj 2023|19:15:16

„Je to veľmi dobrá vec, v dnešnej dobe by som povedala, že až nevyhnutná. Ďakujem za kurz, prídem aj druhý raz,“ hodnotí počítačový kurz pani Milka, jeho absolventka. A prípadných záujemcov povzbudzuje : „Netreba sa báť!“

Krajská knižnica v Žiline, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, už niekoľko rokov úspešne organizuje počítačové kurzy pre seniorov so zameraním na rôzne aspekty práce s počítačom. Okrem nich ponúkame seniorom tiež kurzy angličtiny či tréningy pamäti a pre umelecké duše organizujeme aj kurzy ručných prác a tvorivé dielne.

Júnový počítačový kurz bude zameraný na základné počítačové zručnosti. Prvé stretnutie bude venované zapnutiu a vypnutiu počítača, práci s myšou a klávesnicou a orientovaní sa v základných súboroch a priečinkoch osobného počítača. Nasledujúce štyri stretnutia budú zamerané na prácu s textovým a tabuľkovým editorom, založenie a používanie emailovej adresy, oboznámenie sa s užitočnými internetovými stránkami a bezpečnosťou na internete.

„Dnes sa našim seniorom darilo výborne - tvorba priečinkov, presúvanie súborov, aj vyhľadávanie na internete. Keď porovnáme prvé stretnutie s tým dnešným – posledným, vidíme veľký pokrok. Pre nás lektorky je tiež veľmi príjemné pozorovať , ako naši seniori postupne nadobúdajú sebavedomie pri používaní počítačov,“ zhodnotila po záverečnom stretnutí počítačového kurzu jedna z jeho lektoriek, Mgr. Lucia Hrušková.

V letných mesiacoch knižnica ponúkne seniorom možnosť naučiť sa základy programovania a 3D tlače a v septembri plánujeme otvoriť ďalší kurz základných počítačových zručností. Záujemcovia o tieto stretnutia sa môžu o ich dostupnosti informovať telefonicky na čísle 041/ 764 56 22 alebo osobne na úseku odbornej literatúry v Krajskej knižnici v Žiline.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Staromestské slávnosti roztancujú každého
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť