Sobota 04. 05. 2024 14:00:56 | Meniny má Florián

Bytčianski futbalisti môžu v stredu vyhrať Prezidentský pohár. Prvý a poslednýkrát! Do Popradu vycestuje aj niekoľko autobusov s fanúšikmi

Hoci sa Prezidentský pohár na Slovensku hrá už po tretíkrát, trofej ešte nikto nezískal. Predchádzajúce ročníky totiž predčasne ukončil Covid. MFK Bytča sa tak v stredu môže zapísať do histórie tejto súťaže, ako jej prvý víťaz. A zároveň veľmi pravdepodobne už túto trofej nikdy viac nevyhrá.

Michal Filek|12. máj 2023|12:43:03


Súvisiaci článok
MFK Bytča je vo finále Prezidentského pohára. Lúčila sa legenda!
Čítajte viac >

Prezidentský pohár je totiž súťaž určená pre víťazov najvyšších oblastných futbalových súťaží. Či už sú to 1. triedy, ako v prípade Oblastného futbalového zväzu Žilina, alebo siedme ligy v iných zväzoch.

Bytča v minulej sezóne, po azda najhoršej etape svojej histórie, musela hrať až v okresnej súťaži. Samozrejme, 1. triedu vyhrala. A okrem postupu do krajskej VI. ligy si vybojovala aj účasť práve v Prezidentskom pohári.

V ňom vyhrala už štyri zápasy a postúpila do finále, ktoré sa uskutoční na budúcu stredu 17. mája o 17.00 v Národnom tréningovom centre v Poprade. Súperom Bytčanov bude Dulova Ves.

„Je to pre nás špeciálny zápas. Ak totiž trofej získame, už ju nikdy nebudeme môcť obhájiť. Platí totiž, že víťaz musí vyhrať najvyššiu okresnú súťaž a potom ešte päť zápasov priamo v Prezidentskom pohári. Musíte sa teda ocitnúť vo veľmi špeciálnej situácii a predpokladám, že Bytča sa do takej už nikdy nedostane. Teda, že vypadne do okresnej súťaže. Takže je to pre nás prvá, a zároveň aj posledná možnosť túto trofej získať,“ povedal pred SP 21 športový riaditeľ a zároveň tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl.

Tesne po tom, ako do Bytče vstúpil nový investor Róbert Boženík a priviedol si so sebou práve Stanislava Lojdla, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prácou v MŠK Žilina, muži Bytče vypadli zo VI. ligy do 1. triedy.

„Keď sa to stalo, veľmi ťažko sme to niesli. Postaral sa o to totiž Covid, pre ktorý sa súťaže uzavreli už po jeseni a Bytča vypadla. Keby sme ten pohár získali, budeme sa môcť všetkým, ktorí o tom vtedy rozhodli poďakovať, že sme mali možnosť ho vyhrať. Mužstvo je pripravené, budeme bojovať a teší nás, že budeme mať podporu aj našich fanúšikov,“ prezradil Lojdl.

Z Bytče totiž na finále so svojím tímov vycestuje niekoľko autobusov plných fanúšikov.

„Chceš na finále Prezidentského pohára? Prihlás sa čím skôr!“ vyzýva klub fanúšikov na svojej oficiálnej Facebookovej stránke. A podľa našich informácií už jeden autobus zaplnili a pomaličky sa plní aj ďalší.

„MFK Bytča organizuje pre fanúšikov autobusový zájazd na finále Prezidentského pohára, v ktorom sa v stredu 17. mája stretneme v Poprade s tímom TJ Dulova Ves. Kapacita je obmedzená. Ak máš záujem, prihlás sa čím skôr! Kontaktná osoba: Vlado Dzurík, tel: 0905 402 166.

Predpokladaný odchod autobusu bude v stredu 17. 5. o 13.30 hod.

Cena dopravy je 10 eur. Vstup na zápas je voľný.

Poďte si spolu s chlapcami vychutnať finále Prezidentského pohára. Veríme, že po zápase budú aj majstrovské oslavy. Bytča, do toho!“ uviedol klub na svojom Facebooku.

Zápas začína v stredu v Poprade o 17.00 hod.


Súvisiaci článok
VIDEO ŠPort s SP 21: Stanislav Lojdl - Príďte v stredu povzbudiť MFK Bytča v semifinále Prezidentského pohára a rozlúčiť sa s legendou Petrom Špánikom!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť