Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval odbor komunikácie Úradu verejného zdravotníctva.
„Vytvorte si zoznam produktov, ktoré potrebujete, aby ste sa vyhli zbytočnému nadbytku jedla,“ radí úrad. Zároveň odporúča skontrolovať dátumy spotreby jednotlivých výrobkov. „Vyberte produkty s dostatočne dlhým dátumom spotreby, no nezabudnite najskôr použiť tie s kratším dátumom spotreby,“ doplnil.
Pri nákupe potravín hygienici odporúčajú všímať si aj stav obalov. „Vyhnite sa výrobkom, ktorých obal je poškodený alebo otvorený,“ upozornili. Dôležité je podľa nich sledovať aj vzhľad a vôňu potravín. „Všímajte si informácie o zložení potraviny, nutričných hodnotách, alergénoch a spôsobe skladovania,“ dodal úrad.
Ilustračné foto. Zdroj: Pexels.com
Úrad zároveň odporúča nakupovať na overených miestach a zbystriť pozornosť pri mimoriadne výhodných cenových ponukách. „Môže ísť o produkty na konci dátumu spotreby,“ upozornil.
Apeluje tiež na správne skladovanie potravín. „Udržiavajte chladničku a špajzu čisté a upratané. Potraviny skladujte vo vhodných podmienkach podľa odporúčania výrobcu,“ priblížil.

































Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť