Štvrtok 02. 05. 2024 05:19:56 | Meniny má Žigmund

Vo Vrútkach budú diskutovať na tému: Horská cyklistika ako faktor miestneho rozvoja cestovného ruchu

Unikátna celoslovenská konferencia na tému Horská cyklistika ako faktor miestneho rozvoja cestovného ruchu sa vo Vrútkach uskutoční v piatok 12. mája od 10:00 hodine. Počet miest pre verejnosť je však obmedzený priestorom, využite preto online prihlášku. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|6. máj 2023|18:00:10

Rekreačná horská cyklistika je podľa slov organizátorov unikátnej celoslovenskej konferencie nasledovníkom rozšírenej pešej turistiky.

„Poskytuje nielen aktívny oddych a zlepšenie kondície, ale je aj dobre koordinovateľná, a je zdrojom miestneho rozvoja. Turiec a celé Slovensko má pre jej rozvoj výborný potenciál. Pre jej plné rozvinutie je ale treba zladiť záujmy všetkých, ktorých sa to týka. Je treba dosiahnuť takú zmenu vnímania cyklistiky v lese, ktorá povedie k spolupráci medzi zriaďovateľmi a správcami tratí, orgánmi ochrany životného prostredia a vlastníkmi a správcami krajiny,“ priblížili organizátori podujatia.

i_7136992.jpg Foto: Mesto Vrútky

Na konferencii sa bude hovoriť nielen o budúcnosti horskej cyklistiky, ale aj o úspešných projektoch horských cyklotrás na Slovensku, o skúsenosti s ich budovaním a rozvoji E-bike a výzvami s tým spojenými.

„Zákon o turistických trasách a jeho vplyv na rozvoj cykloturistiky. Preberú sa aj možnosti financovania horských cyklotrás z pozície OCR, samospráv, VÚC, štátu a fondov EÚ. Ponúkame Vám možnosť zúčastniť sa tejto konferencie, počet miest pre verejnosť je však obmedzený priestorom samotným, preto využite online prihlášku,“ dodali organizátori podujatia. Online prihláška na májovú konferenciu je dostupná na TOMTO ODKAZE.

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť