Štvrtok 25. 04. 2024 03:33:08 | Meniny má Marek

Sestry Jančové previedli žiakov z Tepličky nad Váhom svetom superhrdinov (VIDEO)

Sestry Zuzana a Ivana Jančové sa tvorbe autorských komiksov venujú už viac ako štyri roky. Vo svojej tvorbe sa rozhodli zamerať na celospoločenské témy a dnes už majú na konte niekoľko vydaných komiksov. O svoje “know-how“ sa rozhodli podeliť aj s ostatnými, prostredníctvom komiksových workshopov pre deti, s ktorými pobláznili mestské knižnice. Dnes sa v priestoroch žilinskej krajskej knižnice žiaci 3. a 4. ročníka Základnej školy Žofie Bosniakovej v Tepličke nad Váhom naučili, ako prebieha proces vzniku samotného komiksu. Foto a video: Juliana Krčulová / SP 21

Juliana Krčulová|28. apríl 2023|18:45:05


Súvisiaci článok
Sestry Jančové svojimi komiksovými workshopmi pre deti pobláznili mestské knižnice. Koncom apríla zavítajú aj do Žiliny
Čítajte viac >

Rodáčky z Ochodnice, sestry Zuzana a Ivana Jančové, sa tvorbe autorských komiksov venujú už viac ako štyri roky. Vo svojej tvorbe sa zamerali na celospoločenské témy, ako napríklad ekológiu, duševné zdravie človeka alebo demokraciu. Veľké fanúšičky a nadšenkyne komiksového sveta majú dnes už na konte niekoľko vydaných komiksov, pričom sa o svoje “know-how“ rozhodli podeliť aj s ostatnými. Svojimi komiksovými workshopmi pre deti pobláznili mestské knižnice.

IMG_0817.jpg

V priestoroch Krajskej knižnice v Žiline sa dnes uskutočnila beseda a komiksový workshop Sestier Jančových. Autorky superhrdinovských komiksov naučili žiakov 3. a 4. ročníka Základnej školy Žofie Bosniakovej v Tepličke nad Váhom, ako prebieha proces vzniku samotného komiksu. Učiteľka 4.A triedy, Patrícia Jakubíková, si myslí, že dnešný workshop Sestier Jančových bol pre deti veľmi obohacujúci.

IMG_0835.jpg

„Je to niečo, čo je im veľmi blízke, a preto ich to aj zaujalo. Dúfam, že ich dnešný workshop aj inšpiroval a budú mať vďaka nemu väčší záujem o učenie, aj prostredníctvom komiksov,“ uviedla pre našu redakciu pedagogička zo Základnej školy Žofie Bosniakovej v Tepličke nad Váhom.

Ako dnešný komiksový workshop v Krajskej knižnici v Žiline prebiehal a ako ho ohodnotili aj Sestry Jančové, sa dozviete v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
VIDEO: Čo potrebujete na to, aby ste tvorili komiksy ako MARVEL? Sestry Jančové poznajú odpoveď!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť