Sobota 05. 10. 2024 13:01:11 | Meniny má Viera

Svojpomocného čistenia sídliska Vlčince sa zúčastnilo viac ako sto dobrovoľníkov

Za myšlienkou svojpomocného upratovania sídliska Vlčince stojí Žilinčan Peter Pastorek spolu so svojimi priateľmi. V sobotu 1. apríla o 10:00 hodine zorganizoval na ulici Matice Slovenskej a Sv. Cyrila a Metoda v Žiline brigádu, do ktorej sa podľa jeho slov zapojilo viac ako sto ochotných dobrovoľníkov. Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Marky Podplesk a Ferdo Mravec

Juliana Krčulová|2. apríl 2023|10:00:13


Súvisiaci článok
Obyvatelia Vlčiniec sa rozhodli upratať si sídlisko svojpomocne
Čítajte viac >

Žilinčan Peter Pastorek uverejnil svoj nápad o svojpomocnom uprataní sídliska Vlčince vo Facebookovej skupine. Obyvatelia žilinského sídliska jeho myšlienku okamžite podporili a bola z toho hotová akcia.

„Každý deň zbierame odpadky u nás na Timravy a je naozaj pravda, keby si každý zametie pred svojim prahom, bude čistá ulica. Učme to aj mládež a poďme príkladom. A potom ich snáď nenapadne odhodiť odpadky tam kam nepatria,“ napísala vo svojom komentári Žilinčanka Darina.

Peter, iniciátor svojpomocného upratovania sídliska Vlčince, uviedol, že ešte stále mu prichádzajú správy od ľudí, ktorí sa nemohli včera doobeda do brigády zapojiť, zato poobede pozbierali nechcené odpadky okolo svojho paneláku.

„Tak, môžem zodpovedne povedať, že nás bolo viac ako sto. Preto veľmi dúfam, že nás nabudúce bude ešte viac, keďže naša skupina presiahla 5 000 členov. Ale budem sa opakovať – ďakujem,“ zhodnotil včerajšiu brigádu na žilinskom sídlisku Vlčince, Peter Pastorek.

Margita Benovičová.jpg Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Margita Benovičová

Ferdo Mravec 2.jpg Foto: Facebook / Ferdo Mravec

Collage Maker-02-Apr-2023-09-30-AM-2473 (1).jpg Foto: Koláž SP 21 / Peter Pastorek - na fotografii vchod na ulici Prešovská 1, kde bolo dobrovoľníkmi vyzbierané väčšie množstvo ohorkov z cigariet, ktoré do trávnika, rozhodne, nepatria


Súvisiaci článok
Dobrovoľníci vyzbierali v Závodí viac ako štyridsať vriec odpadu (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť