Piatok 26. 07. 2024 23:03:07 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Obyvatelia Vlčiniec sa rozhodli upratať si sídlisko svojpomocne

Za myšlienkou svojpomocného upratovania sídliska Vlčince stojí Žilinčan Peter Pastorek spolu so svojimi priateľmi. Spoločne dúfajú, že sa z tejto akcie vytvorí milá tradícia. Foto: Facebook / Vlado Baca

Juliana Krčulová|21. marec 2023|12:00:22


Súvisiaci článok
Ministerstvo navrhuje pracovníkom, aby si vymazali aplikáciu TikTok. Čo na to hovoria žilinskí mestskí poslanci?
Čítajte viac >

Žilinčan Peter Pastorek uverejnil svoj nápad o svojpomocnom uprataní sídliska Vlčince vo Facebookovej skupine iba včera a dnes je z toho hotová akcia.

„Ahojte Vlčince a všetci obyvatelia, čo tak spojiť sily a upratať si tu u nás ten neporiadok, čo nám robia niektorí nezdarení občania. Poďme si naše Vlčince upratať,“ napísal Peter v sídliskovej skupine na sociálnej sieti ani nie pred štrnástimi hodinami. Obyvatelia jeho nápad vo veľkom podporili a sú z jeho iniciatívy nadšení:

„Súhlasím. Po zime je toho neporiadku viac ako dosť. Každý deň zbierame odpadky u nás na Timravy a je naozaj pravda, keby si každý zametie pred svojim prahom, bude čistá ulica. Učme to aj mládež a poďme príkladom. A potom ich snáď nenapadne odhodiť odpadky tam kam nepatria,“ napísala vo svojom komentári Žilinčanka Darina, ktorú doplnila aj Janka: „Super nápad! Ideme na to!“

Naša redakcia oslovila iniciátora svojpomocného upratovania žilinského sídliska Vlčince, Petra Pastoreka s otázkou, ako vznikla táto myšlienka a kedy presne sa upratovanie sídliska uskutoční:

„Myšlienka vznikla v kruhu kamarátov z Vlčiniec. Navrhovaný termín je sobota 1. apríla 2023 o 10:00 hodine na ulici Matice Slovenskej a Sv. Cyrila a Metoda. Tiež dúfam, že to bude častejšie a budeme na seba pyšní, že sme niečo urobili. Vrecia na odpad mám sľúbené a rukavice kto nemá doma poskytnem. Treba si doniesť len úsmev a dobrú náladu,“ uviedol pre našu redakciu iniciátor Peter Pastorek.


Súvisiaci článok
Spoločnosť Bolt zavedie prísnejšie opatrenia pre bezohľadných jazdcov na kolobežkách až v budúcej sezóne (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť