Streda 27. 03. 2024 01:17:39 | Meniny má Alena

Obyvatelia Vlčiniec sa rozhodli upratať si sídlisko svojpomocne

Za myšlienkou svojpomocného upratovania sídliska Vlčince stojí Žilinčan Peter Pastorek spolu so svojimi priateľmi. Spoločne dúfajú, že sa z tejto akcie vytvorí milá tradícia. Foto: Facebook / Vlado Baca

Juliana Krčulová|21. marec 2023|12:00:22


Súvisiaci článok
Ministerstvo navrhuje pracovníkom, aby si vymazali aplikáciu TikTok. Čo na to hovoria žilinskí mestskí poslanci?
Čítajte viac >

Žilinčan Peter Pastorek uverejnil svoj nápad o svojpomocnom uprataní sídliska Vlčince vo Facebookovej skupine iba včera a dnes je z toho hotová akcia.

„Ahojte Vlčince a všetci obyvatelia, čo tak spojiť sily a upratať si tu u nás ten neporiadok, čo nám robia niektorí nezdarení občania. Poďme si naše Vlčince upratať,“ napísal Peter v sídliskovej skupine na sociálnej sieti ani nie pred štrnástimi hodinami. Obyvatelia jeho nápad vo veľkom podporili a sú z jeho iniciatívy nadšení:

„Súhlasím. Po zime je toho neporiadku viac ako dosť. Každý deň zbierame odpadky u nás na Timravy a je naozaj pravda, keby si každý zametie pred svojim prahom, bude čistá ulica. Učme to aj mládež a poďme príkladom. A potom ich snáď nenapadne odhodiť odpadky tam kam nepatria,“ napísala vo svojom komentári Žilinčanka Darina, ktorú doplnila aj Janka: „Super nápad! Ideme na to!“

Naša redakcia oslovila iniciátora svojpomocného upratovania žilinského sídliska Vlčince, Petra Pastoreka s otázkou, ako vznikla táto myšlienka a kedy presne sa upratovanie sídliska uskutoční:

„Myšlienka vznikla v kruhu kamarátov z Vlčiniec. Navrhovaný termín je sobota 1. apríla 2023 o 10:00 hodine na ulici Matice Slovenskej a Sv. Cyrila a Metoda. Tiež dúfam, že to bude častejšie a budeme na seba pyšní, že sme niečo urobili. Vrecia na odpad mám sľúbené a rukavice kto nemá doma poskytnem. Treba si doniesť len úsmev a dobrú náladu,“ uviedol pre našu redakciu iniciátor Peter Pastorek.


Súvisiaci článok
Spoločnosť Bolt zavedie prísnejšie opatrenia pre bezohľadných jazdcov na kolobežkách až v budúcej sezóne (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť