Piatok 19. 04. 2024 12:04:38 | Meniny má Jela

VIDEO ŠPort SP 21: Rastislav Chovanec – Ideme postúpiť, žiadny plán B neexistuje!

Žilinskí Vlci vstúpili do play-off Slovenskej hokejovej ligy z pozície víťaza základnej časti. Už tretíkrát po sebe. Bohužiaľ, v dvoch predchádzajúcich ročníkoch sa im do extraligy postúpiť nepodarilo. Prvýkrát podľahli vo finále Spišskej Novej Vsi, vlani bol pred nimi balvan v podobe baráže s extraligistom Liptovským Mikulášom, ktorý, napriek enormnej snahe, nedokázali odtlačiť. Teraz je situácia iná. Víťaz 2. ligy postúpi priamo. A to je jediný scenár, ktorý si majiteľ Vlkov Rastislav Chovanec po troch rokoch pod Dubňom, pripúšťa. Hovorili sme s ním v deň prvého zápasu štvrťfinále proti Topoľčanom. Dnes, v čase uverejnenia, Vlci vyhrávajú 3:1 na zápasy a postupový mečbal sa budú snažiť premeniť tento týždeň. Ako vníma situáciu v klube a svoje plány s klubom Rastislav Chovanec?

Michal Filek|22. marec 2023|13:00:36

Ako ste využili čas čakania na súpera pred play-off?

  • Káder sa už nedal posilňovať, lebo prestupové obdobie skončilo k 15. februáru. Veľa sme trénovali, boli sme v rámci teambuildingu na bowlingu. Tréningu bolo naozaj veľa, trénovali sme dvojfázovo. Nie je to však pre nás nezvyk.

Ako hodnotíte úroveň ligy v tejto sezóne?

  • Takto vyrovnanú prvú ligu som ešte nezažil. Išla kvalitou výrazne hore. Máme 6 mužstiev, ktoré do posledného momentu bojovali o to, kto bude v prvej šestke. Počas sezóny sa zrodilo viacero zaujímavých výsledkov, nebolo tam žiadne mužstvo, ktoré by výrazne odskočilo tak, že by s náskokom viedlo tabuľku. Každý súper bude pre nás veľmi nepríjemný. V play-off si už človek nenavyberá. Skôr ide o to, aby sme my k tomu pristúpili tak zodpovedne, aké sú naše očakávanie a v tom momente verím, že sa tá naša kvalita a sila kádra presadí.

Jednoznačným cieľom je teda postup. Kto ďalší má takú ambíciu?

  • My postup deklarujeme verejne, pretože to bol jeden z mojich cieľov, keď som prišiel do žilinského hokeja a myslím si, že Žilina patrí do najvyššej súťaže. Bolo by, podľa mňa, smiešne, keby sme sa tak tvárili, že však uvidíme a ideme sa o to pokúsiť. To by nám ľudia ani neuverili. Čiže my sme to deklarovali verejne. Rovnako aj Martin je na tom podobne. Na druhej strane všetky ostatné kluby, samozrejme, chcú ligu vyhrať a urobia všetko pre to. Lebo aj keby na to nemali podmienky, tak ten ošiaľ v meste po postupe by zabezpečil aj finančné zázemie a určite by si to išli vyskúšať. Navyše by v rukách držali veľmi cennú licenciu na najvyššiu súťaž. A to je to najcennejšie v našom hokeji.

V žilinskom hokeji ste už tretiu sezónu. Viete ich porovnať?

  • Všetky tri sezóny boli v niečom výnimočné. Tá prvá bola covidová, ale tiež bol priamy postup. My sme dominantne vyhrali základnú časť, štvrťfinále, aj semifinále. Nepodarilo sa to vo finále, čo ma doteraz mrzí. Neboli sme slabší, ale v športe to tak jednoducho chodí. Minulý rok sme urobili, čo bolo v našich silách. Vyhrali sme prvú ligu, ale na baráž nám nezostali sily. Deklaroval som to otvorene, že baráž nie je férová súťaž. Teraz urobíme všetko pre to, aby sme postúpili. Žiadny plán B už neexistuje.

O ČOM SME ĎALEJ S RASTISLAVOM CHOVANCOM DISKUTOVALI

  • Aký vývoj play-off očakáva
  • Netrvá to až príliš dlho?
  • Čo urobil túto sezónu inak, aby sa neúspech nezopakoval?
  • Dajú v extralige šancu aj odchovancom vlastnej hokejovej mládeže?
  • Čo hovorí na podporu fanúšikov?
  • Koho si želá vo finále?

POZRITE SI V NAŠOM VIDEU


Súvisiaci článok
VIDEO ŠPort SP 21 s Nelkou Lopušanovou a Máriou Zemiakovou - Ako sa zakladal ženský hokej v Žiline a v čom je Nelka výnimočná?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť