Piatok 26. 04. 2024 02:58:49 | Meniny má Jaroslava

VIDEO „Šialený“ zápas proti Dukle zlomili v prospech Šošonov vydarené striedania. Pozrite si Kapov šprint a krásny gól

Neuveriteľný zápas videlo 1 265 divákov na štadióne pod Dubňom a ďalší na televíznej obrazovke Nova sportu. Desať gólov po krásnych individuálnych, aj kombinačných akciách, ale aj slabší deň defenzívnych hráčov na oboch stranách. Zápas sa musel páčiť. Najmä domácim Šošonom, ktorí potvrdili víťazstvo na Slovane a dosiahli už štvrtú výhru v rade. Priebeh zápasu však nebol taký jednoznačný. Čo rozhodlo? VIDEO A FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|18. marec 2023|10:01:04

Oba tímy nastúpili z trojicou obrancov. Žlto-zelení sa začínajú cítiť doma v novom systéme 3 – 4 – 3, Banská Bystrica zhustila stred poľa na 3 – 5 – 2. Obaja súperi, ktorí si postupom medzi hornú šestku splnili základný predsezónny cieľ, sa tak evidentne zamerali na ofenzívu. Tá bola včera ukážková. A to je dobre. Pre diváka. Ale 4, resp. 6 inkasovaných gólov je aj dôvodom na zamyslenie pre oboch trénerov.

V prospech domácich sa zápas zlomil oklieštenou lavičkou hostí. Tak to aspoň verbalizovali obaja tréneri. A nedá sa s nimi nesúhlasiť. Veď keby nastúpil Polievka, bola by ich ofenzíva ešte o triedu silnejšia. Možno by sa to skončilo 6:6. Ktohovie.

Z pohľadu Žiliny si obrana zobrala voľno. No, čo už. Nabránili sa dosť na Slovane, tak si to možno trošku aj zaslúžili...

„Hoci stále od hráčov vyžadujeme isté veci, pri takto rozbehnutom zápase je to pre nich určite náročné dodržiavať. Všetky tímy sa chcú pred potencionálnym play-off o Európu dostať čo najvyššie, a tak hrajú otvorene a vysokým pressingom, a tak sa dostávame do situácií, ktoré by inak nevznikli. Takéto duely majú potom úplne inú energiu. Bolo to po celý čas naozaj hore-dole a nakoniec sme si mohli odfúknuť, aspoň čo sa týka výsledku. Dali sme viac gólov a vyhrali sme, ale aby sme mohli hrať zápasy, v ktorých budeme pokojnejší na lopte aj celkovo, tak do toho musíme dať viac,“ zhodnotil tréner Šošonov Jaroslav Hynek.

Podľa neho o víťazovi rozhodli dve veci. Vydarené striedania, keď sa na ihrisko po zmene strán dostali Sauer s Javorčekom na jednej strane a oklieštená lavička na strane druhej.

„V prvom polčase sme si s tlakom súpera nevedeli dať rady, Bystrica sa dostala do vedenia a my sme sa nevedeli presadiť. Som veľmi rád, že nám v tomto pomohli striedania Sauera a Javorčeka, ktorí doniesli výbornú energiu a nastavenie. To bolo presne to, čo sme potrebovali. Vstup do druhého dejstva tak bol skvelý. Zbytočne sme to však dovolili súperovi zdramatizovať, no aj oni mali svoju kvalitu. Nemohli však veľmi striedať a mali viacero kariet, čo podľa mňa ovplyvnilo duel najmä v závere v náš prospech. Našťastie sme to už zvládli do víťazného konca. Pre diváka to bol určite skvelý súboj, ale pre nás je to zase mnoho materiálu na ďalšiu prácu. Stále máme na čom makať. Verím, že chalani sa z reprezentácií vrátia s chuťou pracovať ďalej," dodal Hynek.

336793132_789585708728228_5018366477797943025_n.jpg

Útočník Timotej Jambor, ktorý strelil gól na 3:2, čím Žiline navrátil vedenie po prehratom prvom polčase hovorí, že domáci v prvom polčase nepodali taký výkon, ako si predstavovali.

„Emotívny a gólový zápas, ktorý sa len tak často nevidí. Pozitívnu emóciu striedala negatívna, raz sme boli hore, raz dole. Súboj mal poriadne grády. Vďakabohu, že sa to na konci otočilo na našu stranu a zvíťazili sme. Celý prvý polčas sme podľa mňa nehrali dobre, pred ich gólmi, ani po nich. Bystrica bola na nás dobre pripravená a asi kým jej stačili fyzické sily, tak vyzerala lepšie ako my,“ povedal útočník po zápase.

Po prestávke to však už, aj podľa Jambora, bola celkom iná pesnička. Hru žlto-zeleného orchestra ožili najmä striedajúci dirigenti Sauer a Javorček. Ten druhý menovaný zavelil k obratu vyrovnávajúcim gólom na 2:2 už trinásť minút po svojom príchode na ihrisko.

„Po zmene strán, prestriedaní a pokynoch trénera sa podľa môjho názoru naša hra zlepšila, dobre sme to uchopili a zaslúžene sme vyhrali. Rozdiel bol predovšetkým v zlepšenom pohybe a vo fyzických silách, ktorých sme mali viac aj kvôli oslabenej lavičke súpera. V závere duelu však už mal každý z nás dosť, hralo sa neustále hore-dole a tempo zápasu bolo naozaj vysoké. Každý si tak siahol na dno síl. Určite sme spokojní, že sme vyhrali už štvrtýkrát po sebe, dnes mala síce slabšie stretnutie naša defenzívna časť, no potiahla to pre zmenu ofenzíva. Verím, že víťaznú šnúru natiahneme aj po reprezentačnej prestávke," zhodnotil Jambor.

A na záver aj hodnotenie asistenta trénera banskobystrickej Dukly Mária Auxta. Aj jeho pohľad na zápas môže byť dôležitý pri vyhodnocovaní toho, čo sa to vlastne pri desaťgólovej prestrelke na ihrisku dialo.

"Dnešný zápas bol určite pre divákov ako stvorený. Domáci išli do vedenia, my sme v prvom polčase výsledok otočili. V druhom polčase sme chceli zostať aktívni, súper sa nám však výbornými nábehmi dostával za chrbát a individuálnymi akciami potrestal naše chyby. Zápas sa mohol skončiť aj 5:5, bohužiaľ, sme ho však prehrali."

336801501_1229444571111380_8778142179053244210_n.jpg

336801501_779595213524608_1791352040960378024_n.jpg


Súvisiaci článok
Šesť gólov do siete Banskej Bystrice zabezpečilo pre Šošonov štvrtú výhru v rade
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť