Piatok 26. 04. 2024 05:10:40 | Meniny má Jaroslava

Lávku medzi obcami Strečno a Nezbudská Lúčka rekonštruujú. Most zostáva úplne uzavretý

Z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie lávky pre peších ponad rieku Váh bude most medzi obcami Strečno a Nezbudská Lúčka úplne uzavretý. Predbežný termín odovzdania lávky zhotoviteľovi je podľa zástupcov obce Strečno stanovený na pondelok 27. marca 2023. Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Martin Ko a Karel Horníček

Juliana Krčulová|16. marec 2023|08:45:02


Súvisiaci článok
A. Doležal: Dobudovanie D3 na Kysuciach môže byť reálne v roku 2029
Čítajte viac >

Náhradné riešenie na prepravu obyvateľov je podľa dostupných informácií v riešení, pričom obec Strečno rokuje s predstaviteľmi VÚC Žilina, vedením Vodných elektrárni v Trenčíne, ako aj s prevádzkovateľom kompy.

„Pokiaľ bude dostatočný prietok vody, kompa bude premávať aj v skorých ranných hodinách. V dohľadnej dobe bude zverejnený časový harmonogram prevádzky kompy pre tieto účely. S VÚC Žilina riešime aj možnosť zachádzania diaľkových autobusov zo Žiliny do Martina cez obec Strečno,“ priblížili zástupcovia obce na sociálnej sieti a ďalej dodali, že v prípade, ak kompa z dôvodu poveternostnej situácie – veľmi nízka alebo vysoká hladina vody, silný nárazový vietor, búrka - nebude môcť premávať, cestujúci sa budú musieť do zamestnania prepraviť individuálne.

„Verejnosť bude o prevádzke kompy informovaná prostredníctvom webovej a FB stránky Kompy minimálne deň vopred, FB stránky obce, prípadne prostredníctvom SMS. Snažíme sa pre spokojnosť občanov urobiť maximum a preto vás prosíme o pochopenie,“ dodali zástupcovia obce Strečno.


Súvisiaci článok
Pripomienky k novej parkovacej politike v Žiline budú môcť vyjadriť aj obyvatelia centra mesta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť