Štvrtok 18. 04. 2024 22:26:47 | Meniny má Valér

Šošoni zvládli boj o prvú šestku. O postupe rozhodol 4 minúty pred koncom „Kapo“. Ružomberok je out!

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy v Poprade nad posledným tímom tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 a vybojovali si miestenku v skupine o titul. Naopak, úradujúci vicemajster z Ružomberka nestačil doma na lídra z Dunajskej Stredy a bude hrať len v skupine o záchranu. ZDROJ A FOTO: MŠK Žilina

TASR|4. marec 2023|19:12:13

O postupe Žiliny do skupiny o titul rozhodol gólom tesne pred koncom „Kapo“ Adrián Kaprálik. Po základnej časti obsadili Šošoni piatu priečku. Liptovský Mikuláš čaká v desaťkolovej nadstavbe tvrdý boj o záchranu, na ktorú stráca desať bodov.

MFK Tatran Lipovský Mikuláš - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 19. Dedič - 21. Jambor, 86. Kaprálik, ŽK: Tumma, Diviš, Župa - Kaprálik, ČK: 29. Tumma (L. Mikuláš), rozhodovali: Dohál - Halíček, Štofik, 395 divákov. Liptovský Mikuláš: Sváček - Diviš, Pavišič (34. Bedecs), Tumma, Spyčka - Nečas, Gerát, Laura (81. Jendrišek) - Gaži (68. Župa), Dedič (81. Bartoš), Steinhübel (68. Staš).

Žilina: Belko - Leitner, Stojčevski, Nemčík - Kopásek (77. Javorček), Minárik (85. Sauer), Iľko, Bari - Kaprálik, Jambor, Galčík (66. Ďuriš).

HLASY PO ZÁPASE

JAROSLAV HYNEK, TRÉNER MŠK ŽILINA

„Vedeli sme, aké náročné to dnes bude. Chceli sme hrať našu hru, no nedarilo sa nám to. Boli sme nepresní, tlačil nás čas a bolo vidieť na hráčoch ťarchu zodpovednosti. Zväzovalo nám to nohy, chýbali princípové veci, riešili sme veci zbrklo. Z toho pramenili chyby, pri ktorých nás podržal Belko. Futbal nás dnes odmenil za to, ako pracujeme a ako náročne sa snažíme hrať a aký ambiciózny tím máme. Dnes to nebol nadpriemerný duel, šancí bolo menej na oboch stranách. Napokon sme boli šťastnejší. Konečné postavenie nám dáva priestor na to, aby sme mohli hrať v ďalších stretnutiach pokojnejšie. Ale aj duely, ako tie dnešné, sú potrebné pre rast hráča. Dnes to chalani vybojovali, čo sa tiež cení. Ideme ďalej, do novej kapitoly tímu. Sme radi, že môžeme hrať znova atraktívnu skupinu o titul."

ADRIÁN KAPRÁLIK, ÚTOČNÍK MŠK ŽILINA

„Slabá efektivita i horší terén z toho urobili drámu. Takéto víťazstvá však chutia najviac. Nič iné než výhra nás dnes nezaujímala. U súperov sa nám dlhodobo počas sezóny nedarilo, preto je dnešná výhra o to sladšia. Dlhá presilovka mala byť našou výhodou, ale niekedy to bola aj naša nevýhoda, keďže domáci aj v plnom počte hrali zozadu. Keď nevystrelíš, nedáš gól. Na nič iné som pred gólom nemyslel. Padlo to tam a som za to veľmi rád. Dneškom z nás spadol tlak, teraz môžeme budovať systém, porovnať sa a potrápiť najlepších."

Úradujúci vicemajster Ružomberok neobháji pozíciu z minulej sezóny. Po prehre s DAC klesol na siedme miesto a bude hrať len v skupine o udržanie sa. Na jeho úkor sa do skupiny o titul prebojovala Banská Bystrica.

332110355_246507404368106_1255642023907833795_n.jpg

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 82. Krstovič, ŽK: Madleňák, Bobček - Kalmár, Krstovič, Petráš, rozhodovali: Kráľovič - Bednár, Košecký, 1647 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Fabiš, Mojžiš, Maslo, Madleňák (87. Mrva) - Domonkos, Zsigmund - Chrien - Gerec (87. Kelemen), Bobček, Selecký (69. Šefčík).


Súvisiaci článok
VIDEO: Šošoni začnú v sobotu proti Skalici futbalovú jar. Cieľom je postup do prvej šestky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť