Piatok 19. 04. 2024 07:19:09 | Meniny má Jela

Tragický požiar v Štiavniku likvidovalo 15 hasičov

Včera pred polnocou vyrazili hasiči k požiaru rodinného domu v Štiavniku. Zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Bytči, z hasičskej stanice v Žiline a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Štiavnik. Tretiu osobu, ktorá sa tam údajne mala nachádzať, nenašli. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|3. marec 2023|14:49:52

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar staršieho jednopodlažného rodinného domu v rozvinutej fáze horenia. Na hasenie z exteriéru bolo nasadených 5 vodných prúdov z cisternových automobilových striekačiek,“ informuje Michal Kypus z krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Pri prieskume hasiči našli v suteréne 2 osoby, z toho jednu, bohužiaľ, už bez známok života. Po neúspešnom oživovaní bol vyrozumený ohliadajúci lekár.

„Druhá osoba bola nadýchaná splodinami horenia, ktorej bola poskytnutá prvá pomoc a bola odvezená vozidlom RZP na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Tretiu udanú osobu sa v objekte nepodarilo nájsť,“ dodal Kypus.

Hasiči požiar lokalizovali o pol druhej ráno. Postupným vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru pomocou termokamery, s ich následným hasením, bol požiar krátko pred pol treťou zlikvidovaný.

„Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Priestory boli odvetrané dvomi pretlakovými ventilátormi. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Zasahovalo 11 profesionálnych a 4 dobrovoľní hasiči so 6-imi kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia,“ uzavrel výpočet zásahu Kypus.


Súvisiaci článok
Pri požiari v Štiavniku zomrel 62-ročný muž
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť