Štvrtok 19. 09. 2024 11:44:36 | Meniny má Konštantín

Poslanec Maňák zásadne nesúhlasí s protestom prokurátora v prípade podniku Nosorožec PUB

Žilinský mestský poslanec Dušan Maňák na minuloročnom júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva hlasoval za skrátenie otváracích hodín žilinského podniku Nosorožec PUB. Našu redakciu zaujímalo, či na utorkovom zasadnutí MZ podporí návrh protestu prokurátora, alebo bude hlasovať proti. Foto: Juliana Krčulová / SP 21

Juliana Krčulová|20. február 2023|10:00:33


Súvisiaci článok
Majitelia žilinského podniku Nosorožec PUB vyzývajú poslancov: "Sme diskriminovaní. Veríme, že protestu prokurátora sa rozhodnete vyhovieť!"
Čítajte viac >

Naša redakcia sa obrátila aj na mestského poslanca Dušana Maňáka s otázkou, či na utorkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva podporí myšlienku, aby žilinskí mestskí poslanci návrhu protestu prokurátora vyhoveli a následne takýto návrh aj schválili, na čo nám odpovedal takto:

„V minulosti sme ako poslanci zaznamenali viaceré sťažnosti obyvateľov v rôznych častiach mesta na viaceré prevádzky. Po diskusii na MZ sme usmernili uznesením príslušné oddelenie mesta ktoré povoľuje prevádzky a s nimi aj ich otváracie hodiny, aby v prípade opakovaných sťažnosti potvrdených zápisom Mestskej polície (hluk, verejný neporiadok) pristúpili v takýchto prípadoch na skrátenie ich otváracích hodín. To bol prípad aj Nosorožca.

Nerozumiem konaniu pána prokurátora, ktoré by znamenalo, že ak jedna prevádzka nevie zabezpečiť fungovanie v rámci dodržiavania verejného poriadku, tak podľa jeho logiky by na to mali doplatiť všetky ostatné prevádzky, ktoré takéto problémy nemajú? Ak by som šiel v tejto úvahe ďalej, tak ak by niekto porušoval zákon, nemohli by ste ho potrestať samotného, ale len ak potrestáme zároveň všetkých ostatných slušných občanov. Preto zásadne nesúhlasím s týmto jeho rozhodnutím a budem hlasovať ako poslanec proti. Ak by sme mu v MZ nevyhoveli, môže sa pán prokurátor obrátiť na súd. A ak by tak rozhodol aj súd, bol by to pre mňa osobne absurdistan,“ uviedol pre našu redakciu mestský poslanec Dušan Maňák.


Súvisiaci článok
Majitelia žilinského podniku Nosorožec PUB vyzvali poslancov mesta, aby vyhoveli protestu prokurátora a zamietli VZN (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť