Štvrtok 18. 04. 2024 13:48:59 | Meniny má Valér

Mimoriadnu situáciu vyhlásilo aj mesto Liptovský Hrádok

Mimoriadnu situáciu vyhlásilo v piatok (3. 2.) večer v dôsledku neustáleho sneženia aj mesto Liptovský Hrádok (okres Liptovský Mikuláš). Informovalo o tom na svojom webe. Komunikácie sú podľa mesta ťažko prejazdné, až neprejazdné. FOTO: Facebook / Lenka Mestická

TASR|4. február 2023|10:02:29

"V tomto období dosiaľ napadlo 40 centimetrov, miestami až 50 cm snehu. Mesto doposiaľ sneh len odhŕňalo a neodvážalo ho. Po opätovnom snežení ho už nie je kde odhŕňať, lebo sa vytvorili mantinely. S vlastnými a zazmluvnenými mechanizmami na zimnú údržbu mesto nie je schopné pri súčasnom dlhodobom snežení udržať prejazdnosť miestnych komunikácií. Je nutné nasadiť ťažké mechanizmy, ktoré zabezpečia nakladanie a odvoz snehu na určené miesta v intraviláne mesta," uviedlo.

Mesto stanovilo režimové opatrenia - obmedziť pohyb obyvateľov motorovými vozidlami, uvoľniť miestne komunikácie pred rodinnými domami, preparkovať automobily z miestnych komunikácií do dvorov a priestranstiev, aby mesto mohlo zabezpečiť ich zjazdnosť, umožniť prejazd po mestských komunikáciách prednostne vozidlám záchranného systému.

Pre kalamitu vyhlásili v piatok (3. 2.) do 16.00 h mimoriadne situácie v 27 samosprávach v Žilinskom kraji. Neskôr k ním pribudli aj ďalšie. Išlo najmä o mestá a obce v okresoch Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Dolný Kubín, Námestovo, Čadca a Žilina.


Súvisiaci článok
Vo Vysokých a Západných Tatrách trvá veľké riziko pádu lavín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť