Sobota 20. 04. 2024 13:44:30 | Meniny má Marcel

Vodič nákladného auta spôsobil dopravnú nehodu. V dychu mal takmer tri promile

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vzniesla obvinenie päťdesiatpäťročnému mužovi pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Foto: Koláž SP 21 / Polícia Slovenskej republiky

Juliana Krčulová|24. január 2023|14:00:49


Súvisiaci článok
V Rakovej sa už dlhší čas pohybuje túlavá líška. Obec varuje pred možnou besnotou!
Čítajte viac >

Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania bolo podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzany Šefčíkovej, zistené, že v pondelok 23. januára 2023 v čase o 18:54 hodiny v priestoroch výrobného závodu situovanom v katastri obce Teplička nad Váhom v okrese Žilina, z doposiaľ presne nezistených príčin narazil 55-ročný muž zadnou časťou nákladného motorového vozidla značky Volvo do brány, ktorú znefunkčnil.

„Vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,39 mg/l (v prepočte 2,90 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu a bol obmedzený na osobnej slobode. Ďalšie okolnosti prípadu ako aj príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ spresnila hovorkyňa.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Súvisiaci článok
Požiar v Hornom Hričove museli likvidovať aj za pomoci vysokozdvižnej plošiny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť