Streda 08. 05. 2024 10:52:06 | Meniny má Ingrida

Najlepšou detskou čitateľkou sa za uplynulý rok stala Sára so 188 prečítanými knihami

V knižnici v Kysuckom Novom Meste každý rok vyhodnocujú detských čitateľov do šestnásť rokov, pričom meradlom ich úspešnosti je počet prečítaných kníh za kalendárny rok. Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Mestská knižnica Kysucké Nové Mesto

Juliana Krčulová|10. január 2023|13:00:20


Súvisiaci článok
Talentovaná Nela Lopušanová zaujala na MS vo Švédsku aj zámorského experta
Čítajte viac >

Zamestnanci Mestskej knižnice Kysucké Nové Mesto na sociálnej sieti uviedli, že sprísnením tejto súťaže je aj prepočítanie jednotlivých strán prečítaných kníh. Pre knihovníčky je tak celý proces vyhodnocovania náročnejší, ale víťazstvo je podľa ich slov o to objektívnejšie.

„Najlepší detskí čitatelia sa potom dostávajú do Galérie slávnych prstov. Tá bola zriadená pred niekoľkými rokmi za účelom zaznamenania tých najlepších z najlepších. Záznam sa archivuje formou odtlačku prstíka odobratého, naskenovaného, neskôr vytlačeného na papier a vystaveného v Galérii slávnych prstov,“ priblížili zástupcovia mestskej knižnice v Kysuckom Novom Meste.

Z dostupných informácií sa dozvedáme, že pre rok 2022 sa stala absolútnou víťazkou Sára K. s počtom prečítaných 188 kníh a prelistovaných 28 744 strán. Netreba zabudnúť ani na 2. miesto, ktoré získala Ellie F. a na 3. mieste sa umiestnila Emka H.

„Pre každú knižnicu, tak aj pre tú v Kysuckom Novom Meste, sú detskí čitatelia dôležití. Predstavujú 40 % z celkového počtu čitateľov knižnice. Ich priazeň si knihovníčky snažia vyslúžiť aj prostredníctvom spolupráce s materskými, základnými a špeciálnymi školami. Pripravujú pre nich knižničné podujatia, zážitkové a hravé čítania a čítania s porozumením ako aj informačné výchovy s jediným cieľom – vybudovať a neskôr upevniť kladný vzťah ku knihám,“ dodali zamestnanci Mestskej knižnice Kysucké Nové Mesto na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Študenti žilinského gymnázia vyhlásili finančnú zbierku na modernizáciu telocvične (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť