Nedeľa 08. 09. 2024 00:47:52 | Meniny má Miriama

7 nevhodných darčekov, ktoré by ste nemali darovať na Vianoce

Už nezostáva ani len 10 dní do Vianoc, preto je najvyšší čas nakupovať vianočné darčeky. Rozmýšľate nad tým, čo podarujete svojim blízkym? Tipy na tie najlepšie prekvapenia nájdete na každom rohu. Tento článok vám však odhalí, aké darčeky by ste nikdy nemali kupovať. ILUSTRAČNÉ FOTO: Karolina Grabowska na Pexels.com

Radka Kostánová|17. december 2022|17:15:14


Súvisiaci článok
TIPY SP 21: Potešte svojich blízkych vianočným darčekom. Predstavujeme vám obchodík Čosi, Serafín a Muschio
Čítajte viac >

Parfum

Prvý nevhodný darček je parfum. Obľúbený je najmä u chlapovi, ktorí ho kupujú svojim partnerkám a manželkám. Prečo by nemal byť darovaný? Hovorí sa, že ako rýchlo vyprchá z voňavky jej vôňa, vyprchá aj iskra a vášeň zo vzťahu. Takúto vec nechcete asi riskovať.

Nože

Nože nedarujte v žiadnom prípade. Podarovať niekomu ostrý predmet skrýva v sebe veľa negatívnej energie. Ten, kto ho dostane, môže v blízkej budúcnosti zažiť veľa tragických udalostí a dokonca mu to môže priniesť dlhoročnú smolu. Nože by sa nemali darovať najmä rodinným príslušníkom a priateľom.

Brošňa

Po tretie by ste nikomu nemali darovať brošňu. Tento krásny šperk je krásny len vtedy, ak si ho niekto kúpi sám. O brošni ako o darčeku sa traduje, že ňou prepichnete srdce obdarovanému a prinesiete mu do života veľa smútku.

Zrkadlo

Uvažujete nad zrkadlovým darom? Jednoznačné nie. Hovorí sa, že ak niekomu darujete zrkadlo, postupne ho cez odraz oberiete o jeho šťastie a životnú energiu. Taktiež to môže symbolizovať blížiacu sa katastrofu, lebo zrkadlo má tendenciu rozbiť sa, čo prináša 7 rokov nešťastia.

pexels-andrea-piacquadio-774866-3.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Hodinky

Hodinky sú taktiež veľmi nevhodným vianočným darčekom. Hoci nimi meriame čas, v úlohe daru symbolizujú pravý opak. Keď ich niekomu podarujete, začne sa mu pomyslene „odrátavať čas“. Ako dar sú nevhodné hlavne pre staršie osoby.

Topánky

Hovorí sa, že pokiaľ niekomu darujete topánky, symbolizuje to váš blížiaci sa rozchod. Najmä partneri by si ich nemali dávať, ak nechcú, až sa ich cesty rozídu. Zlá energia môže začať plynúť už po Vianociach zvýšenými hádkami.

Hrebeň

Posledná vec, ktorú by ste nemali dať nikomu pod stromček, je hrebeň. Možno si poviete, že na ňom nič nie je, je to predsa pekný kozmetický doplnok. Avšak, zúbky hrebeňa sú ďaleko od seba, čo môže neskôr symbolizovať priepasť medzi vami a obdarovanou osobou.


Súvisiaci článok
TIPY SP 21: Potešte blízkych na Vianoce vínom od Noly, šperkom z predajne EM Šperky, alebo výrobkami na imunitu z Konopnej farmy Liptov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť