Piatok 19. 04. 2024 17:31:46 | Meniny má Jela

Nový grafikon železničnej dopravy zlepší spojenie Žiliny s Martinom aj Čadcou

Nový grafikon Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) poskytne od nedele (11. 12.) cestujúcim v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) prepojenie Žiliny a Martina denne každú hodinu. Viac spojení pribudne medzi Žilinou a Čadcou aj na rajeckej trati. Zásadné posuny časových polôh vlakov sú takmer na všetkých traťových úsekoch. ZSSK o tom informuje na svojej webstránke. FOTO: Facebook / ZSSK

TASR|10. december 2022|15:52:42


Súvisiaci článok
Osobáky medzi Čadcou a Mostami u Jablunkova od nedele končia. Slováci nesúhlasia
Čítajte viac >

Medzi Žilinou a Čadcou sa zavádza pravidelný polhodinový takt osobných vlakov v čase dopravných špičiek. Vlaky kategórie REX už nebudú vedené a ponuka je doplnená dvojhodinovým taktom diaľkových medzištátnych vlakov.

"Na úseku Čadca - Mosty u Jablunkova (ČR) zostanú premávať len dva medzištátne osobné vlaky z dôvodu rozhodnutia objednávateľa dopravných výkonov Ministerstva dopravy a výstavby SR," uvádza ZSSK.

Medzi Žilinou a Vrútkami sa zavádza denný hodinový takt Os vlakov. Zo Žiliny do Martina a späť bude zabezpečené spojenie každú hodinu, buď s prestupom vo Vrútkach, alebo priamo.

Na úseku Vrútky - Liptovský Mikuláš bude v čase dopravných špičiek hodinový interval vlakov kategórie Os. Medzi Liptovským Mikulášom a Popradom sa zavádza počas nosnej časti dňa dvojhodinový interval s prípojmi na nadväzné spojenia Os v oboch železničných staniciach. V čase dopravných špičiek budú vložené spojenia v úsekoch Poprad - Svit a Liptovský Mikuláš - Liptovský Hrádok.

Na trati Žilina - Rajec sa zvýši ponuka spojení večer aj v čase rannej a popoludňajšej dopravnej špičky. Vlaky budú vedené v čase dopravných špičiek v hodinovom intervale.

Vlaky Os na trati Žilina - Bytča - (Trenčín-Zlatovce) budú vedené v pravidelnom hodinovom takte v čase dopravných špičiek. Zlepšia sa prípoje v Žiline na diaľkové vlaky do a z Košíc a ponuku doplnia diaľkové vlaky Žilina - Bratislava každú hodinu.

Na trati Čadca - Skalité - Zwardoń budú všetky spojenia vedené v celom úseku až po Zwardoń. V Čadci však bude potrebné prestupovať smerom na Žilinu. V čase dopravných špičiek sa zavádza hodinový interval.

Na trati Čadca - Turzovka - Makov sa zavádza v čase dopravných špičiek hodinový interval. Pri vybraných spojeniach bude nutné prestupovať v Turzovke vzhľadom na technické obmedzenia na infraštruktúre Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Vlaky na trati Vrútky - Horná Štubňa - Sklené - (Prievidza) budú vedené medzi Vrútkami, Hornou Štubňou a Prievidzou denne v základnom dvojhodinovom intervale. "V čase dopravných špičiek bude zabezpečený hodinový interval vlakov Os na úseku Vrútky - Horná Štubňa obec. Vložené spojenia v čase špičky nepôjdu až na železničnú stanicu Horná Štubňa," informuje ZSSK.

Na trati Kraľovany - Trstená budú vlaky vedené v základnom dvojhodinovom intervale, v čase dopravných špičiek bude ponuka zahustená o vložené spojenia. Prípoje v Kraľovanoch budú organizované prioritne na diaľkovú dopravu, prípoje Os na Os len v čase dopravných špičiek.

Presné a aktuálne časy odchodov a príchodov vlakov sú zverejnené na www.zssk.sk.


Súvisiaci článok
V Sedliackej Dubovej na Orave budú stáť vlaky len na znamenie. Obyvatelia tomu nerozumejú, môže to byť nebezpečné
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
V železničnej doprave nastanú od 11. decembra zmeny. Zo Žiliny do Blavy a Košíc sa dostanete IC, aj expresom rýchlejšie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť