Streda 24. 04. 2024 01:22:10 | Meniny má Juraj

„Sito skončilo, začal advent,“ pripomínajú všetkým motoristom žilinskí policajti

Odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru vyhlásil v rámci vykonávania dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky dopravno-bezpečnostnú akciu ADVENT, ktorá začína dnes a potrvá počas celého mesiaca december. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|1. december 2022|13:11:28


Súvisiaci článok
Polícia sa na širokú verejnosť obracia s prosbou o pomoc pri hľadaní svedkov dopravnej nehody
Čítajte viac >

Príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti informovali, že v teréne pribudne viac dopravných, poriadkových a železničných policajtov aj počas vianočných sviatkov, teda od 24. do 26. decembra a tiež 31. decembra 2022.

„Každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru naplánuje dopravno-bezpečnostnú akciu s ohľadom na miesta a časy, kedy najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám a aj tým pod vplyvom alkoholu. Každý štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu budú prebiehať kontroly najmä na miestach väčšej koncentrácie osôb, ako sú bary, pohostinstvá a diskotéky,“ priblížili žilinskí policajti vo svojom príspevku a ďalej uviedli, že v rámci dopravno-bezpečnostnej akcie ADVENT sa zamerajú najmä na zisťovanie požitia alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, čiže aj kolobežkárov a cyklistov, tiež na kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy (predchádzanie), rýchlosti a povinnosti vodiča (zákaz obsluhovať mobil za jazdy).

„Našej pozornosti neunikne ani to, či chodci dodržiavajú svoje zákonné povinnosti. December je čas, keď sa každý intenzívnejšie začne pripravovať na vianočné sviatky, aby dni zhonu mohli vystriedať sviatky pokoja. Pri tejto príležitosti vyzývame občanov k zvýšenej opatrnosti a vzájomnej tolerancii, spomaľte nielen na cestách, aby sme spoločne mohli prežiť sviatočné dni v pokoji a predovšetkým s rodinami. Aj počas sviatkov vykonávame nepretržitý výkon služby, budeme pomáhať a chrániť, v prípade potreby sa môžete kedykoľvek na nás s dôverou obrátiť,“ dodali príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.


Súvisiaci článok
V obci Povina pribudol na náročnom dopravnom úseku merač rýchlosti (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť