Štvrtok 18. 04. 2024 18:36:43 | Meniny má Valér

Žilinskí policajti opätovne upozorňujú na online podvodníkov

„Banky NIKDY neposielajú www adresy či linky, cez ktoré sa môžete prihlásiť do svojho účtu. Ak narazíte na takú správu, určite ide o podvod!“ varujú žilinskí policajti. Foto: ilustračné / Facebook - Polícia SR - Trnavský kraj

Juliana Krčulová|23. november 2022|14:15:16


Súvisiaci článok
Šiesti vodiči pod vplyvom alkoholu zavinili v uplynulom týždni na cestách ŽSK dopravnú nehodu
Čítajte viac >

Príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline si vo svojej pošte opäť našli podnet od občana, ktorý bol kontaktovaný bankou z dôvodu zabezpečenia účtu aj napriek tomu, že nie je klientom danej banky.

„Banky NIKDY neposielajú www adresy či linky, cez ktoré sa môžete prihlásiť do svojho účtu. Ak narazíte na takú správu, určite ide o podvod!“ varujú žilinskí policajti.

Žilinskí policajti stále a opakovane upozorňujú na to, že podvodníci sa vydávajú za rôzne inštitúcie, cez banky až po poštu, a v ich mene posielajú ľuďom správy o tom, že im zrušili účet, že ich majetok bol presunutý na účet "Andreja," ako aj o tom, že je potrebné zaplatiť pošte colné za tovar, ktorý si nikdy neobjednali a podobne.

Collage Maker-23-Nov-2022-09.45-AM.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

KOMUNIKUJÚ V MENE BANKY

Ako uviedli žilinskí policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook, podvodníkom sa niekedy podarí dostať sa aj do oficiálnej komunikácie banky s klientom, pričom správa od podvodníka sa zobrazí priamo vo vlákne od banky.

„Nič to nemení na skutočnosti, že je to podvod. Potvrdili to aj zamestnanci banky. Nikdy, nikdy, nikdy nesmiete kliknúť na akýkoľvek link, kam by ste mali zadávať vaše prihlasovacie údaje alebo číslo vašej karty. WWW adresa je výstražným trojuholníkom podvodu! Zdieľajte tento príspevok a upozornite aj vašich známych,“ dodali žilinskí policajti.


Súvisiaci článok
Príčina vzniku požiaru v Zázrivej doposiaľ nie je známa. Škoda bola odhadnutá na 400-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť