Štvrtok 28. 03. 2024 14:26:30 | Meniny má Soňa

Príde Zuzka Šujalová, ale uvidíte aj Annu Kareninu. Toto sú kultúrne podujatia týždňa

Je ťažké tomu uveriť, no do konca roka zostáva už iba 6 týždňov. Kultúru to však výrazne neovplyvňuje, pretože spoločenské akcie na tento týždeň sú veľmi bohaté. Môžete sa tešiť na stretnutie so Zuzkou Šujajovou a deti si prídu tiež na svoje, keď Dom odborov navštívi Spievankovo. Poďte sa s nami pozrieť na kultúrne podujatia v Žilinskom kraji od 21. do 27. novembra. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš a Zuzka Šulajová

Radka Kostánová|21. november 2022|10:00:14


Súvisiaci článok
Obľúbené adventné podujatie sa vo Višňovom uskutoční po dvojročnej prestávke
Čítajte viac >

Podujatie pre deti: Komiks, 21.11.2022 o 10:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Pondelok otvorí Krajská knižnica v Žiline, kde budú môcť deti od 5 do 8 rokov rozoberať komiks. Myslíte si, že komiks nie je rovnako kvalitnou literatúrou ako klasické knihy? Práve tu môžete zmeniť názor a dozvedieť sa niečo viac o komiksových postavičkách. Na záver hodiny si budú môcť deti vytvoriť vlastný komiks s vymysleným super hrdinom.

komiks, zdroj = krajska kniznica zilnia.png FOTO: Krajská knižnica Žilina

Koncert: Zobkáčik, 21.11.2022 o 18:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Ožije to aj v Novej synagóge. Názov podujatia Zobkáčik v sebe ukrýva koncert flautistiek zo ZUŠ L. Árvaya. V premiére uvidíte nadanú Veroniku Čahojovú, Karolínu Valentovičovú a Kláru Valentovičovú. Na playliste budú hudobné diela skladateľov A. Vivaldi, G. A. Hasse, B. Marcello, N. Fulton, A. Hedges a iných. Vstupné na koncert je dobrovoľné.

zobkáčik, zdroj = synagoga.png FOTO: Nová synagóga

Seminár: Zašime nedostatky, 22.11.2022 o 14:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

V modernej dobe, ktorú žijeme, sa dostáva do popredia módny priemysel s fast fashion. Vďakabohu, že existujú na svete aj ľudia, ktorí šíria osvetu o slow fashion. Vzdelávací seminár, ktorý si na tento týždeň pripravila Nova synagóga, je niekoľkostupňový program, počas ktorého sa účastníci vzdelávajú o ľudskoprávnych a environmentálnych dopadoch módneho priemyslu, vytvárajú si vlastné oblečenie a na záver ho aj predstavia počas udržateľného podujatia.

Workshop: Text-il - malá mäkká plastika, 22.11.2022 o 14:00 hod. v Galérii Rozeta, Ružomberok

Inovatívny workshop s témou „Malá mäkká plastika“ je súčasťou 5 textilných tvorivých dielní, ktoré sme vám už predstavili v minulých článkoch. Tentokrát do galérie Rozety príde výtvarníčka Marta Bošelová so svojimi výtvarníčkami.

Ďalšie kolo workshopu sa uskutoční v stredu (23.11.) o 09:30 hod.

Podujatie: Cestovateľský klub, 22.11.2022 o 16:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Témou cestovateľského klubu tento týždeň bude jedlo a nápoje. Na stretnutí sa dozviete, kde sa nachádzajú tie najkrajšie reštaurácie s najlepším výhľadom, v akom podniku vám pripravia najlepší koktail opice a kde vám môže objednať kávu neznámy človek. Tak čo, aspoň trochu sme vás navnadili? Budete mať šancu zažiť explóziu chutí.

cestovatelsky klub, zdroj = krajska kniznica .png FOTO: Krajská knižnica Žilina

Kino na stanici: ŠtB - prísne tajné - Prenasledovanie disentu, 22.11.2022 o 17:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

V kine na stanici tento týždeň uvidíte premiéru filmu z dokusérie ŠtB - prísne tajné. Dej filmu je to prenasledovaní občianskeho disentu na Slovensku, ktorý zároveň mapuje životný príbeh marxistického filozofa a neskôr disidenta Miroslava Kusého. Po filme sa môžete zúčastniť aj diskusie Fedora Blaščáka na tému Nežnej revolúcie. Lístok na celé podujatie stojí 5,00 €.

štb prísne tajne, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina - Záriečie

Beseda: Zuzka Šulajová - Právo krvi a železa, 22.11.2022 o 17:00 hod. v Auparku, Žilina

Spisovateľka Zuzka Šulajová sa preslávila najmä vďaka sérii kníh Džínsový denník. V žilinskom Auparku, konkrétnejšie v Panta Rhei, sa tento týždeň uskutoční beseda so Zuzkou ku jej najnovšej knihe Právo krvi a železa. Budete sa môcť začítať do tajomného románu plného bolesti a vášne z čias kolísky európskych národov v tajomnom období 6. – 7. storočia.

zuzka sulajova, zdroj = panta rhei.png FOTO: Panta Rhei

Koncert pre deti: Spievankovo - vianočné koncert, 22.11.2022 o 17:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Ako sme vám už v úvode prezradili, deti budú v utorok v siedmom nebi. Vianočný koncert od Spievankova sa uskutoční o piatej večer, čo je ideálny čas, pretože nočný spánok prebehne v normálnom čase. Na koncerte sa ukáže Spievanka, Zahrajko a ich kamaráti. Program bude interaktívny a deti budú zapájané do aktivít, aby našli vianočnú hviezdu, ktorá sa stratila a nevie nájsť cestu domov. Jeden lístok stojí 14,00 € a rodinná vstupenka stojí 52,00 € (4 lístky).

spievankovo, zdroj = dom odborov.jpg FOTO: Dom odborov

Prednáška: Večer najsilnejších hororových filmov s Petrom Konečným, 22.11.2022 o 19:00 hod. v Barmuseum, Martin

Radi sa bojíte? Už v utorok večer môžete zažiť noc, akú nezažijete už nikdy viac. Spoznáte skutočný strach toho, keď vám filmy nedajú spávať. So šéfredaktorom portálu Kinema.sk môžete zažiť strach na vlastnej koži, pretože v Barmuseum sa budú premietať tie najsilnejšie a najväčšie horory všetkých čias. Lístok na premietanie stojí 6,00 € pre jednu osobu.

Koncert: PARA - To okolo Vás Mini Tour, 22.11.2022 o 20:00 hod. v Barmuseum, Martin

Patríte k milovníkom slovenskej skupiny PARA? Skvelé. Tento týždeň so svojou mini tour prídu aj do Martina. V Barmuseum vám zahrajú svoje najlepšie hity, no nezabudnú pridať ani nové pesničky, či podarené evergreeny. Lístok stojí 17,00 € a ZŤP 5,00 €.

Festival: XXIX. Pan 2022, 23.11.2022 - 26.11.2022 v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

Do Liptovského Mikuláša príde tento týždeň celoslovenská prehliadka a pohybového divadla. Od 23. do 26. novembra si budete môcť vychutnať toto umenie vo forme, v akej ste ho ešte nevideli. Viac informácií získate na stránke. Vstupné stojí 3,00 €.

výstava pan, zdroj = mikulas .jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Famíliart: Dekorácie doma, 23.11.2022 o 15:00 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Na tvorivé dielne do Galérie Ľ. Fullu môžete prísť tentokrát aj so svojimi deťmi a rodinnými príslušníkmi od 0 do 100 rokov. Budete mať možnosť si vymodelovať vlastnú sošku, ktorá ozdobí váš príbytok a dotvoríte ju Fullovým tvaroslovím. Už viete, akým by ste chceli? Tak neváhajte a príďte. Vstupné stojí 5,00 € pre celú rodinu.

falimiart, zdroj = ruzombeok.jpg FOTO: Mesto Ružomberok

Beseda: Privítanie knihy Kriedou alebo mečom, 23.11.2022 o 17:00 hod. v Mestskej knižnici, Ružomberok

Mestská knižnica v Ružomberku privíta taktiež jedného autora a jeho novú knihu. Na besede budete mať možnosť stretnúť Jána Gálika, ktorý predstaví svoju novú knihu Kriedou alebo mečom. O čom kniha je? Román najmä pre tínedžerov s prvkami fantastiky poukazuje na problémy súčasného školstva. Spoločnosť čelí silnejúcej vlne násilností a šikany v radoch školopovinných detí. Riešenie vidí v zriadení novej pedagogickej fakulty, ktorej absolventi majú pomocou nových pedagogických metód zabrániť narastajúcim incidentom. Vstup je zadarmo.

beseda s knihou, zdroj = rumberok.jpg FOTO: Mesto Ružomberok

Premietanie: Marie Kroyer, 23.11.2022 o 18:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

V Rosenfeldovom paláci sa bude tento týždeň aj premietať. Marie Kroyer je film, ktorý vás prenesie do Dánska a prinesie vám príbeh ženy zo začiatkov 20. storočia. Samozrejme, je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Umelkyňa Marie bola manželkou mentálne chorého dánskeho maliara, ktorá sa zmietala medzi rolami manželky, matky a umelkyne. Čo v nej zvíťazí? Vstup na premietanie stojí 3,00 €.

marie kroyer, zdroj = rosenfeldov palac.jpg FOTO: Rosenfeldov palác

Divadlo: Anna Karenina, 23.11.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Klasický román, moderné prevedenie. Aj taká je Anna Karenina v Mestskom divadle. Inscenácia je venovaná 30. výročiu od založenia divadla a rozhodne vás chytí za srdce. Lístok stojí 10,00 €.


Súvisiaci článok
Vianočnú výstavu ručných prác a vianočných dekorácií si budete môcť prísť pozrieť už na budúci týždeň
Čítajte viac >

Workshop: Kreatívne v múzeu, 24.11.2022 o 09:00 hod. v Liptovskom múzeu, Ružomberok

Liptovské múzeum opäť všetkých pozýva na kreatívne dielne. Pokiaľ vo vás drieme umelecká duša, podobne ako vo filme Marie Kroyer, ste srdečne vítaní. Príďte si užiť príjemné dopoludnie v múzeu. Vstupné je 1,50 €.

Workshop: Tvorivý klub - quilling, 24.11.2022 o 13:15 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Tvorivý klub v knižnici sa teší veľkej popularite. Tentokrát si budete môcť vyrobiť pohľadnice alebo obrázky, ktoré oživia vaše bývanie. Použijete pri nich techniku quilling, ktorá spočíva v dlhých a úzkych pásikoch z papiera. Je preto nutné si priniesť: z rôznych A4 farebných papierov narezané dlhé a 4 - 5 mm široké prúžky (môžu byť aj zo skartovačky), (kto nemá, nech si prinesie papiere, dlhé pravítko a orezávací nôž, prípadne rezačku na papier). Vstupné stojí 2,00 € a je nutné nahlásiť sa vopred.

Prednáška: Vybrané fyzikálne javy a ich aplikácie, 24.11.2022 o 16:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

V žilinskej knižnici sa uskutoční ešte jedna prednáška. Konkrétne o Zákone klesajúcich výnosov (alebo aj výnosy z rozsahu), ktorý je známy najmä z ekonomiky. Na príkladoch z praxe a obyčajného života sa dozviete, ako klesajúce výnosy fungujú a čo pre človeka predstavuje. A aby názov podujatia nezavádzal, predstavia sa vám aj niektoré fyzikálne javy a ich aplikácie v technike.

vybrane fyzikalne javy, zdroj = krajska kniznica.jpg FOTO: Krajská knížnica Žilina

Koncert: Treetop, 24.11.2022 o 19:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Súdobný komorný jazz. Aj tak by sa dala opísať hudba populárneho tria Treetop. Tvoria ho: český akordeonista Vojta Drnek, pražský trombonista Richard Šanda a bratislavský kontrabasista Michal Šelep. Debutový album, ktorý vydali v minulom roku, získal nomináciu na cenu Anděl v kategórii jazz a druhé miesto v ankete Českého rozhlasu. Vstup na koncert stojí taktiež 3,00 , pričom mladiství majú vstup zadarmo.

treetop ,zdroj = rosenfeldov palca.jpg FOTO: Rosenfeldov palác

Divadlo: Čajočky, 24.11.2022 o 19:00 hod. v Kultúrnom dome, Ružomberok

Tento rok sa na scénu vrátila muzikálová komédia v réžii Jána Ďurovčíka, v ktorej sa spieva na hity Petra Nagyho, Čajočky. Príbeh zobrazuje život študentiek, ktoré spolu študujú na bratislavskej univerzite. Majú jeden spoločný problém a tým je, že ich obťažuje profesor a ony nemajú dostatok prostriedkov na to, aby založili magazín, v ktorom by mohli tieto informácie uverejňovať. Nájdu však riešenie - zbalia bohatého chlapa a budú mať pokoj. Podarí sa im to? Lístok stojí 33,00 €.a 29,00 €.

Tanečné divadlo: Eight cups and The Devil, 24.11.2022 o 19:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

V stanici budete mať možnosť vidieť aj jedno netradičné predstavenie. Tanečné divadlo, v ktorom sú hlavní herci Roberta Legros Štěpánková a Tomáš Janypka, sleduje vzťah dvoch ľudí, ktorí “spolu žijú, ale nevedia o sebe” a tarotové karty, ktoré si performeri vytiahli na samom počiatku tvorby diela. Ide teda o to, že dielo je tvorené na mieste spolu s improvizáciami. Vstupné na takéto predstavenie stojí 9,00 €.

tanecne divadlo, zdroj = synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Prednáška: Guatemala - farebná krajina Mayov, 25.11.2022 o 16:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Posledná prednáška, ktorá sa v knižnici uskutoční, bude mať tiež cestovateľský nádych. Guatemalou vás prevedie Iveta Puchovanová, ktorá pracuje ako sprievodkyňa CK Sancho Tour. Vo farebnej krajine Mayov prebieha už 14 rokov úspešný výskum, ktorý realizujú slovenskí vedci a archeológovia. Online prehliadku tejto krajiny zakončíte mini ukážkou čítania mayských hieroglyfov.

guatemala, zdroj = krajska kniznica.png FOTO: Krajská knižnica Žilina

Koncert: Koncert pre Slovensko, 25.11.2022 o 18:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V piatok sa môžete tešiť aj na koncert. V dome odborov sa uskutoční Koncert pre Slovensko, na ktorom budú účinkovať heligonkárky sestry BACMAŇÁKOVÉ, spevák Pavol LATÁK, skupina AKROPOLA, spevák Adam URBAN a zabávač Števo HRUŠTINEC. Vstupné stojí 11,00 € a lístky sa predávajú na recepcii Domu odborov.

Podujatie: Katarína - husle odníma, 25.11.2022 o 19:00 hod. v KASS, Liptovský Mikuláš

Ak vás však nebaví sedieť na koncerte, môžete sa prísť zabaviť na Katarínsku zábavu do Liptovského Mikuláša. S ľudovou hudbou MAGURA prežijete večer plný tradičných obyčajov a zažijete batôžkové posedenie. Občerstvenie a nápoje budú k dispozícii v bare. Lístok stojí 10,00 € pre dospelých a 5,00 € pre deti.

katarina, hudle odnima, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Diskusia: Dunaj - rieka príbehov, 25.11.2022 o 19:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

V piatok si budete môcť vychutnať aj netradičné cestovateľské kino. Fotografka a reportérka Jana Čavojská príde do Žiliny porozprávať prostredníctvom fotografií o ľuďoch, ktorí žijú s touto európskou riekou. Hovorí sa, že Dunaj rozpráva príbeh našej súčasnej Európy a je to rieka plná príbehov a povestí. A kto iný by o Dunaji mal prísť rozprávať, ak nie Jana, ktorá precestovala viac ako sedemdesiat krajín? Vstupné na diskusiu a cestovateľské kino stojí 6,00 €.

dunaj rieka príbehov, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina - Záriečie

Divadlo: A je tu zas, 25.11.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Divadelné predstavenie A je tu zas je v Mestskom divadle už stálicou. Vermesova drsná satira obnažuje politické zlo ukryté za maskou zábavy. Ukazuje, akú veľkú moc majú média a skúma vzťah spoločnosti k populizmu a nostalgii starých čias. Možno si po skončení hry uvedomíte, že Hitler by mal šancu uspieť aj v týchto časoch, čo je dosť mrazivé zistenie. Vstupenka stojí 10,00 €.

Koncert: Jakub Zytecki, 25.11.2022 o 20:00 hod. v Barmuseum, Martin

Talentovaný gitarista a skladateľ z Poľska, Jakub Zytecki, mieri do Martina. Preslávil sa najmä ako člen kapely DispersE, z ktorej ale nedávno odišiel. V Barmuseum si ho môžete vypočuť spolu s Michalom Sarapatom (basa) a Józefom Rusinowskim (bicie). Lístok stojí 15,00 €.

Podujatie: Ty & Teraz pre LGBTQ+, 26.11.2022 o 09:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Podujatie, aké tu ešte nebolo. TY&TERAZ je o ideách a praktických riešeniach. Súťažiaci vytvoria mnohospektrálny pohľad na spoločensky poddimenzovanú tému LGBTQ+. V Novej synagóge môžu jednotlivci alebo aj ako tímy v sobotu pracovať na projekte do odprezentovateľnej formy.

Zároveň budú mať priestor a možnosť využiť odborného konzultanta pre tú správnu čerešničku na torte ich projektu. Súťažiaci budú “hackovať” jednu z piatich kategórií, teda vytváranie a udržiavanie bezpečného priestoru pre LGBTQ+ ľudí: v rodinách, na školách a pri športových aktivitách, na pracovisku, v online prostredí a na verejnom priestranstve.

ty a teraz, zdroj = nova synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Workshop: Svetelný objekt, 26.11.2022 o 14:30 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Sobotné poobedie môžete využiť na kreatívne tvorenie. V Galérii Ľ. Fullu bude otvorená tvorivá dielňa pre všetkých vo veku od 10 rokov. vyrobiť si na nej budete môcť netradičný svetelný objekt z netypického sochárskeho materiálu. Lístok stojí 4,00 €.

svetelny objekt, zdroj = ruzomberok.jpg FOTO: Mesto Ružomberok

Rodinná sobota: Kedy stromy spievajú - divadlo na hojdačke, 26.11.2022 o 15:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Rodinná sobota je podujatie, ktoré sa koná v Rosenfeldovom paláci raz do mesiaca. Tá novembrová bude práve teraz. Témou bude „Keď pomôžeme jednému stromu, akoby sme zachránili celý les.“ Na podujatí sa bude hrať divadelná hra Kedy stromy spievajú. Prostredníctvom hlavného hrdinu „duba letného“ hravou formou predostrieme kľúčovosť existencie stromov pre planétu. Vedľajšie línie májú zároveň̌ za cieľ podčiarknuť̌ silu priateľstva, tímovej práce a ponúknu rôzne formy šetrného správania sa k prírode. Inscenácia je vhodná pre deti vo veku 3 až 8 rokov.

Neskôr sa bude premietať inkluzívne kino s názvom Hurá do džungle. Jedno kľudné ráno sa zvieratká v africkej džungli zobudia, no netušia, že sa im život obráti hore nohami. Najlepší kamaráti, opičiak Munki a slonica Trunk zistia, že z ničoho nič získali schopnosť rozprávať ľudskou rečou. A prečo sa to stalo? V džungli pristál mimozemšťan a niečo od nich chce. Vstup na celé podujatie, aj kino, je zadarmo.

rodinna sobota, zdroj = rosenfeldov palac.jpg FOTO: Rosenfeldov palác

Rodinné kino: Planéta Praha, 26.11.2022 o 16:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

Na dedine je každému jasné, že tam bývajú aj zvieratá a malí, nepozvaní hostia. Avšak, čo vo veľkých mestách - metropolách? Tvorcovia filmu Planéta Česko sa v najnovšom spracovaní vydali na výpravu do Prahy. Hľadali odpovede na otázky: Kde sa v Prahe vzali majestátni muflóni? Podarí sa sliepke zelenonohej prekabátiť nutriu? Do akej zimnej skrýše sa schová roztomilý plch? Vydajte sa v sobotu na dobrodružnú výpravu aj vy. Lístok stojí 5,00 €.

planeta praha, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina - Záriečie

Koncert pre deti: FÍHA Tralala, 26.11.2022 o 17:00 hod. v Dome kultúry, Bytča

Obľúbený a všetkými deťmi milovaný škriatok FÍHA si pre všetkých fanúšikov pripravil pesničkový program plný dobrej nálady. V Bytči budú detičky počuť známe hity, ale aj nové skladby, ktoré sú pripravované exkluzívne pre toto podujatie. Koncert bude trvať približne hodinu a lístok naň stojí 14,00 €.

Podujatie: Vyši to! - Kombinovaná technika maľby a vyšívania, 26.11.2022 o 18:00 hod. v Choco Arden, 2. poschodie nákupného centra Aupark, Žilina

Určite už viete to, že na plátno sa maľuje. Zažili ste však niekedy vyšívanie na plátno? Pokiaľ nie, túto sobotu máte jedinečnú príležitosť. Podujatie Vyši to! je kombináciou maľovania a vyšívania. Najskôr si na plátno namaľujete pozadie s akrylovými farbami. Keď vám pozadie uschne, vyberiete si námet, ktorý by ste chceli vyšívať a načrtnete si ho. No a potom príde zábava. Chytíte bavlnku a budete vyšívať. Lístok na podujatie stojí 30,00 € a v cene máte okrem plátna a všetkých umeleckých potrieb aj malé občerstvenie. Vybrať si môžete buď pohár dobrého vínka či nealka a malého snacku.

portret-3.jpg FOTO: Zmalujsa.sk

Divadlo: Život a..., 26.11.2022 o 18:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Divadlo nie je len o divadelných predstaveniach. Sami sa o tom presvedčíte tento týždeň, ak prídete na podujatie s názvom Život a... Podujatie organizuje folklórny súbor Rozsutec, ktorý v roku 2020 dovŕšil 55. výročie založenia. Pôjde o reprízu tanečného vystúpenia, s ktorým zožali folkloristi veľký úspech. Obyčajný lístok stojí 8,00 € a ZŤP 7,00 €.

zivot a, zdroj = mestske divadlo .jpg FOTO: Mestské divadlo Žilina

Koncert: Bytča session - Bokom okolky, The stone faces, N-grave, 26.11.2022 o 19:00 hod. v Ladovni, Bytča

Už tento piatok bude bytčianska Ladovňa hostiť viaceré lokálne kapely priamo z Bytče. Možno si ich pamätáte zo začiatkov 21. storočia. Uvidíte od skate punku bytčianskej legendy Bokom Okolky, cez metal N-Grave až po návrat rockových The Stone Faces. Vstup stojí 5,00 €.

bytča session, zdroj = kc hviezdne noci.jpg FOTO: Facebook/KC Hviezdne noci

Workshop: Raspberry Pi v umení, 27.11.2022 o 10:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

V Novej synagóge bude prebiehať aj workshop na použitie 100-eurového mikropočítača v multimediálnych inštaláciách. Usporiadatelia podujatia bližšie približujú workshop: „Vyskúšame si nasledujúce praktické príklady rôznych náročností (je ale možné, že nestihneme všetko): audio/video loop, synchronizovaná multikanálová audio/video inštalácia, pohybový senzor, časozber (s raspberry kamerou), vzdialený prístup k raspberry cez sieť, mutlikanálové audio s externou USB zvukovou kartou a tak ďalej.“ Workshop je spoplatnený 15,00 €.

workshop raspberry, zdroj = synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Divadlo pre deti: Rozprávková nedeľa - Kedy stromy spievajú, 27.11.2022 o 16:00 hod. v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

Divadlo na hojdačke vás pozýva na rovnaké detské predstavenie, ako v Žiline - Kedy stromy spievajú. Mesto Liptovský Mikuláš opisuje divadelnú hru zase takto: „Prostredníctvom hlavného hrdinu „duba letného“ hravou formou predostrieme kľúčovosť existencie stromov pre planétu. Vedľajšie línie majú́ zároveň̌ za cieľ podčiarknuť̌ silu priateľstva, tímovej práce a ponúknu rôzne formy šetrného správania sa k prírode. Cieľom je zvýšiť povedomie o potrebe posilnenia ochrany prírody, ktorá sa stáva primárnou témou ľudstva a základom udržateľného rozvoja.“ Lístok pre dospelých a deti stojí 5,00 €.

rozpravkova nedela, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Koncert: Slovenská Tepláreň - Andrea Bučko, Dorota Nvotová a Ľubomír Raši, 27.11.2022 o 18:00 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Aj v Ružomberku sa koná koncert na počesť udalostiam, ktoré sa odohrali v Bratislave v bare Tepláreň. Na intímnom a komornom koncerte vystúpia Andrea Bučko, Dorota Nvotová a divadelný herec Ľubomír Raši. Vstupné je dobrovoľné, môžete prísť zadarmo vyjadriť svoj názor, že udalosti vám nie sú ukradnuté.

Divadlo: Znovuzjednotenie Kóreí, 27.11.2022 o 18:00 hod. v Divadelnom štúdiu RosArt, Ružomberok

Bodku za víkendom môže dať aj divadelné predstavenie o ne/všedných vzťahoch Znovuzjednotenie Kóreí. „Divadelná hra súčasného francúzskeho dramatika a režiséra Joëla Pommerata je aj o najrôznejších formách ne/lásky, v ktorých bojujeme za svoje šťastie,“ opisuje divadelnú inscenáciu mesto Ružomberok.


Súvisiaci článok
Kysucké múzeum pripravilo cezhraničnú výstavu Pod patronátom sv. Floriána
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť