Streda 27. 03. 2024 12:17:54 | Meniny má Alena

Žilinská univerzita neprestane vyučovať ani po 17. novembri

Zástupcovia akademickej obce UNIZA a kolégium rektora sa na uplynulom rokovaní zhodli, že vo štvrtok 17. novembra 2022 vzdelávací proces neprerušia. UNIZA naďalej ostáva v protestnej pohotovosti a je pripravená na všetky formy protestu. Informovala o tom Adriana Valentovičová z Oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA. Foto: UNIZA

Juliana Krčulová|14. november 2022|11:19:02


Súvisiaci článok
UNIZA plánuje zaviesť úsporné opatrenia, nad dištančným vzdelávaním však neuvažuje
Čítajte viac >

Adriana Valentovičová z Oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA, informovala, že vedenie UNIZA si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, ako aj potrebu zachovania kvality a kontinuity vzdelávacieho procesu tak, aby študentky a študenti UNIZA nedoplácali na dlhodobo poddimenzované financovanie vysokých škôl na Slovensku:

„Vedenie UNIZA, vedenia fakúlt UNIZA, ako aj predstavitelia akademickej obce UNIZA, pozorne sledujú súčasný vývoj a po spoločných rokovaniach vedenie UNIZA prijalo nasledujúce rozhodnutie:

V súvislosti s ďalšími krokmi žiadame kompetentných o urýchlené predstavenie systémových a dlhodobo udržateľných riešení na výrazné zlepšenie doterajšieho nepriaznivého stavu. Vysoké školy na Slovensku dlhodobo vynakladajú maximálne úsilie na základné zabezpečenie svojho fungovania, čím strácajú priestor na zlepšovanie kvality a potrebný rozvoj, aj vzhľadom na konkurencieschopnosť voči zahraničným univerzitám,“ uviedla Valentovičová.

308194418_505415734926179_2651600134729918178_n.jpg

Po čiastočnom splnení požiadaviek Slovenskej rektorskej konferencie, ktoré boli, podľa slov Valentovičovej, formulované po zasadnutí SRK v utorok 13. septembra 2022, sa zástupcovia akademickej obce UNIZA počas diskusie vo štvrtok 10. novembra 2022 a kolégium rektora na rokovaní dnes 14. novembra 2022 zhodli, že UNIZA 17. novembra 2022 vzdelávací proces nepreruší.

„UNIZA naďalej ostáva v protestnej pohotovosti a je pripravená na všetky formy protestu. Zároveň zástupcovia akademickej obce UNIZA žiadajú rektora UNIZA, aby pokračoval v rokovaniach na úrovni SRK so zástupcami Ministerstva školstva vedy výskumu a športu Slovenskej republiky a s vládou SR v snahe o splnenie požiadaviek slovenských vysokých škôl prezentovaných vo vyhlásení SRK zo dňa 13. septembra 2022 - „Zabráňme kolapsu vysokých škôl na Slovensku!“ uzavrela Adriana Valentovičová z Oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.


Súvisiaci článok
Čo čaká Žilinčanov po uzavretí podjazdu na Kysuckej ulici? (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť