Utorok 23. 04. 2024 21:10:58 | Meniny má Vojtech

Čo čaká Žilinčanov po uzavretí podjazdu na Kysuckej ulici? (VIDEO)

Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne, informoval, že uzavretím podjazdu na Kysuckej ulici príde Žilina o jeden z hlavných dopravných prístupov do centra mesta. Aké dopady bude mať toto uzavretie na miestnu dopravnú situáciu, primátor detailne popísal v priloženom videu. Foto: TASR, Peter Fiabáne Video: Facebook / Peter Fiabáne - Váš primátor

Juliana Krčulová|14. november 2022|08:45:02

Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne na svojom Facebookom profile informoval o aktuálnych dopravných zmenách v súvislosti s uzáverou podjazdu na Kysuckej ulici v Žiline:

„Došlo k úprave dopravnej situácie na Mostnej ulici, čím sa zabezpečil plynulý výjazd vozidiel z Ulice Martina Rázusa na Mostnú. Od 14. novembra 2022 dôjde k zobojsmerneniu Sasinkovej ulice, s čím súvisí aj zmena organizácie dopravy v križovatke a vypnutie cestnej svetelnej signalizácie až po dobu realizácie stavby,“ priblížil vo svojom príspevku na sociálnej sieti a ďalej pokračoval:

„Ďalej bude realizovaná úprava vodorovného i zvislého značenia na ceste I/60 pri vodojeme, čím dôjde k zmene počtu jazdných pruhov, pričom z pôvodných dvoch jazdných pruhov budú tri. Tým sa zabezpečí súvislý pruh s bezkolíznym preradením na Bratislavu. Vodiči tranzitujúci cez mesto budú informovaní dočasným dopravným značením o možnosti použitia D1 obchvatu Žilina – Juh, a to od cesty I/18 (Košická) cez cestu I/60 (Nemocničná) na cestu I/64 (Rajecká) s vyznačením D1 BA,“ uviedol Fiabáne.

V širšom centre mesta bude podľa neho rozmiestnené dočasné dopravné značenie, ktoré bude vodičov informovať o uzávierke Kysuckej ulice v podjazde a o jednotlivých obchádzkových trasách.


Súvisiaci článok
Podjazd na Kysuckej ulici sa definitívne uzavrie 21. novembra. Peších sa obmedzenie zatiaľ nedotkne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť