Piatok 19. 04. 2024 21:34:04 | Meniny má Jela

UNIZA plánuje zaviesť úsporné opatrenia, nad dištančným vzdelávaním však neuvažuje

Žilinská univerzita v Žiline ešte len pred pár dňami otvorila svoj sedemdesiaty akademický rok. Našu redakciu zaujímalo, či si však študenti tohtoročný jubilejný akademický rok „neužijú“ iba z pohodlia domova, formou dištančného vzdelávania. Foto: Facebook / Žilinská univerzita v Žiline

Juliana Krčulová|20. september 2022|14:31:54


Súvisiaci článok
Žilinská univerzita v Žiline a onsmeni získali prestížne ocenenie
Čítajte viac >

Ako informuje Žilinská univerzita v Žiline na svojom oficiálnom Facebookovom profile, UNIZA si v tohtoročnom jubilejnom sedemdesiatom akademickom roku pre študentov pripravila hneď niekoľko noviniek.

„Nova fasáda, nová kaviareň, nový atletický štadión, ponuka nových športov a študijných programov, nový jubilejný ročník na UNIZA. Vítame vás v 70. akademickom roku,“ uviedla UNIZA vo svojom príspevku.

Našu redakciu zaujímalo, či si študenti tohtoročný jubilejný akademický rok „neužijú“ iba z pohodlia domova, formou dištančného vzdelávania. Prof. Ing. Jozef Ristvej, PhD., prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA nám na otázku, či UNIZA plánuje pre svojich študentov zaviesť v zimných mesiacoch dištančnú formu vzdelávania z dôvodu aktuálne rastúcich cien energií, odpovedal takto:

„Žilinská univerzita v Žiline bude svoje priestory využívať z hľadiska energií efektívnejšie a zavedie úsporné opatrenia. V súčasnosti neplánujeme presun výučby do online režimu, výučba prebieha prezenčnou formou,“ uviedol pre SP 21 Ristvej.


Súvisiaci článok
Doposiaľ najväčší martinský mural, ktorý zdobí ZŠ Aurela Stodolu, je dokončený
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť