Piatok 19. 04. 2024 02:38:31 | Meniny má Jela

V Liptovskom Ondreji posvätili novopostavený kríž, ktorý v noci osvetľujú LED pásiky (FOTOGALÉRIA)

V utorok 1. novembra 2022 sa na obecnom cintoríne v Liptovskom Ondreji za prítomnosti miestnej evanjelickej farárky, rímskokatolíckeho kňaza z Liptovského Jána, starostu obce a miestnych obyvateľov uskutočnilo ekumenické posvätenie novopostaveného kríža. Foto: Obec Liptovský Ondrej

Juliana Krčulová|6. november 2022|16:30:00


Súvisiaci článok
Pozor, zmena programu! Dušičkový výstup na hrad Hričov sa uskutoční v inom termíne
Čítajte viac >

Posviacku slovom Božím z prvého listu apoštola Pavla Korintským 1,18 vykonala evanjelická farárka Katarína Hudáková, ktorá uviedla, že kedysi sa kríž považoval za potupný znak, pretože na ňom hroznou smrťou zomierali zločinci:

„No dnes je, naopak, symbolom nádeje a spásy, pretože na ňom Pán Ježiš Kristu svojou smrťou vydobyl večný život pre všetkých veriacich ľudí. Kríž bol následne posvätený aj rímskokatolíckym kňazom z Liptovského Jána, Petrom Kvašňákom a po spoločnom zaspievaní niekoľkých piesní bolo stretnutie ukončené,“ informovali zástupcovia obce Liptovský Ondrej na svojej oficiálnej internetovej stránke.

b5b79_5.jpg

b5b79_6.jpg

b5b79_IMG_2593.jpeg

Nový kríž na obecnom cintoríne je podľa dostupných informácií postavený z nehrdzavejúcej ocele, má výšku deväť metrov, šírku 5,5 metra a v noci ho osvetľujú LED pásiky o spotrebe 100W, ktoré sú napájané z verejného osvetlenia.

„V budúcnosti by mali byť tieto svetlá napájané zo solárnych panelov. Veríme, že svetlo tohto kríža bude v týchto ťažkých časoch prinášať nádej a povzbudenie pre všetkých,“ dodali zástupcovia obce Liptovský Ondrej.

b5b79_11.jpg

96f09_kriz vecer1.jpg

b5b79_IMG_2594.jpeg


Súvisiaci článok
Stredisko lavínovej prevencie v Liptovskom Mikuláši oslávi 50. výročie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť