Piatok 03. 05. 2024 17:09:33 | Meniny má Galina, Timea

Opatrenia v súvislosti s „Dušičkami“: Oddnes je v teréne viac policajtov

Polícia je pripravená aj na obdobie „Dušičiek“, predpokladá totiž zvýšený počet účastníkov cestnej premávky. Informovala o tom Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|28. október 2022|08:00:01


Súvisiaci článok
Aj napriek desivým záberom včerajšej nehody v Bytči sa nikto nezranil (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Viac policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície bude v teréne nielen počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, ale už skôr, a to od piatku 28. októbra 2022. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru, Denisa Bárdyová.

„Na cestách bude viac policajtov, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré budú strážiť verejný poriadok, a to najmä v okolí cintorínov,“ uviedla hovorkyňa.

Pozor na zlodejov

Príslušníci Polície Slovenskej republiky pripomínajú občanom, že zlodejom nie je sväté ani toto pietne obdobie: „I keď bude v blízkosti cintorínov zvýšený počet policajtov, netreba dať zlodejom príležitosť privlastniť si, čo im nepatrí. Auto po opustení dôkladne zamknite a zoberte si z neho všetky cenné veci a doklady. Nenechávajte v aute nič, čo by mohlo prilákať pozornosť zlodejov. Tašky a kabelky neodkladajte na hroby a nenechávajte ich bez dozoru,“ vyzýva polícia.

Zviditeľnite sa

Neosvetlený chodec, či bicyklista ohrozuje na ceste svoj život: „Použitie svetlého oblečenia a reflexných prvkov zvyšuje bezpečnosť. Výrazne pomôže aj odev doplnený o reflexný prúžok, či iný reflexný predmet. Chodci by v týchto dňoch nemali zabúdať na zákonnú povinnosť, ale i dôležitosť používania reflexných prvkov. Aj obyčajnou reflexnou páskou chodec zvýši svoju viditeľnosť až na vzdialenosť 200 metrov. Cyklistom radíme používať aj ochrannú prilbu,“ pripomenuli príslušníci polície.

Rady do premávky:

1.Skontrolujte stav pneumatík, pri ceste do severnejších oblastí, kde je riziko sneženia vyššie, sú zimné pneumatiky nutnosť.

2.V aute sa pripútajte a vyžadujte to aj od spolucestujúcich. Uvedomte si, že ako vodič ste za nich zodpovedný.

3.Pri zníženej viditeľnosti používajte diaľkové, či hmlové svetlá. Nezabúdajte však, že môžu oslepiť autá idúce oproti.

4.Viac ako inokedy dodržujte bezpečnú vzdialenosť, na mokrej a šmykľavej vozovke je brzdná dráha vyššia.

5.Pri dlhšej jazde si robte prestávky na oddych, najlepšie na čerstvom vzduchu.

313058584_6053698804660291_3252867076605936658_n.png Foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky

Akcia RADAR

Príslušníci Polície Slovenskej republiky pripomínajú, že do 31. októbra 2022 ešte stále trvá akcia Radar, ktorá je zameraná najmä na kontrolu dodržiavania rýchlosti a zákazu jazdy pod vplyvom alkoholu.

Akcia SITO

S cieľom znížiť počet dopravných nehôd a ich následkov na živote a zdraví, Prezídium Policajného zboru vyhlasuje dopravno–bezpečnostnú akciu SITO, ktorá začne v stredu 2. novembra 2022 a bude trvať až do konca mesiaca.

„Policajti sa počas akcie zamerajú predovšetkým na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu. Ich pozornosti však neunikne ani rýchla jazdy, zákaz používania mobilu počas jazdy, či ďalšie povinnosti účastníkov cestnej premávky,“ uzavreli policajti.


Súvisiaci článok
Požiar v rodinnom dome v Strážove si vyžiadal jeden ľudský život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť