Štvrtok 18. 04. 2024 05:06:39 | Meniny má Valér

Silné espresso alebo nadýchané capuccino? Toto o vašej osobnosti odhalí obľúbená káva

Kávu môžete piť ráno, na obed a aj večer s priateľmi. Záleží len na vás, akú si vyberiete a ktorá si získa vaše srdce. V tomto článku sa dočítate o tom, čo o vašej osobnosti hovorí druh kávy, ktorý pijete. Sedí to aj na vás? ILUSTRAČNÁ FOTO: Nicola Barts a Chevanon Photography na Pexels.com

Radka Kostánová|23. október 2022|18:50:02


Súvisiaci článok
Viete, kedy je najlepší čas na pitie kávy? O 7 ráno to nie je...
Čítajte viac >

Tekuté objatie v šálke potrebuje každý človek. Preto vznikla káva, o ktorej sa hovorí, že je najpopulárnejším nápojom na celom svete. Poďte teda zistiť, čo o vás hovorí káva, ktorú pijete najčastejšie.

Čierna káva (espresso)

Človek, ktorý pije najradšej a najčastejšie obyčajnú čiernu kávu, je vnímaný ako výkonný a spoľahlivý. Občas môže mať staromódne myšlienky, pretože si myslí, že veci boli v minulosti kvalitnejšie, než sú dnes. Taktiež má tendenciu zbytočne nekomplikovať situácie a nechávať im voľný priebeh, lebo nemá rád chaos.

Latte a capuccino

Pokiaľ má človek rád latte alebo capuccino, môže byť šťastný. O týchto ľuďoch sa hovorí, že sú nápomocní, otvorení a štedrí, lebo sa cítia sami sebou, ak môžu druhým pomáhať. Avšak, popritom by nemali zanedbávať seba, pretože sa často stáva, že ich potreby sú až na konci rebríčka. Kvôli tomu môžu pociťovať malý diskomfort, ktorý sa rýchlo stratí, ak sa niečím potešia.

Ľadová káva

Ak človek obľubuje ľadovú kávu, tak potom sú jeho najvýraznejšie črty spontánnosť a smelosť. Ničoho sa nebojí, robí bláznivé veci a nedíva sa na ostatných. Bohužiaľ, na niektorých môže práve týmto správaním pôsobiť bezohľadne a neprístupne. Mal by si na to dávať pozor.

pexels-viktoria-alipatova-2074130.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Viktoria Alipatova na Pexels.com

Káva bez kofeínu alebo iné alternatívy

Nájdu sa tu aj takí ľudia, ktorí milujú kávu bez kofeínu alebo jej rôzne alternatívy? Pokiaľ áno, hovorí to o nich, že vo svojom živote majú radi kontrolu, sklon k perfekcionizmu je u nich veľmi vysoký a neubránia sa ani posadnutosti. Na druhej strane majú vyššiu pravdepodobnosť robiť v živote tie správne rozhodnutia.

Bio káva

Keď o človeku viete, že pije len bio kávu alebo kávu s označením „fair trade“, môžete si byť istí, že je svedomitý a empatický. Takémuto človekovi záleží na kvalite, nielen čo sa týka pitia, ale aj jedla, oblečenia, výkonov v práci a ľudí okolo seba. Je rozhodný, asertívny a nikdy nezníži svoje nároky.

Nescafé

Instantnú kávu pijú pokojní ľudia. Avšak, pokojný človek sa dá definovať rôznymi spôsobmi, však? Ľudia, ktorí milujú nescafé, môžu byť aj zlými plánovačmi alebo veľkými prokrastinátormi. Majú tiež tendenciu šetriť a rozmýšľať ekonomicky, lebo sa boja budúcnosti.

Zdroj: psychcentral


Súvisiaci článok
Viete, kedy by ste mali ísť do postele? O polnoci to nie je...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť