Štvrtok 25. 04. 2024 00:19:19 | Meniny má Marek

Viete, kedy je najlepší čas na pitie kávy? O 7 ráno to nie je...

Pokiaľ patríte medzi milovníkov kávy, určite ste sa už zamýšľali nad tým, kedy je najlepší čas na jej pitie. V tejto štúdii vám to odhalíme a možno budete prekvapení. Hneď po zobudení to nie je. ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|25. september 2022|08:45:05


Súvisiaci článok
7 vecí, ktoré by ste mali robiť pred siedmou ráno
Čítajte viac >

Určite si aj vy hovoríte, že ráno nie je nič lepšie, než šálka (alebo aj tri) horúcej kávy. Avšak, nová štúdia, ktorú bližšie rozoberali v tomto článku, skúmala ten najlepší čas jej pitia. Ukázalo sa, že medzi 09:30 až 11:30 hod. je pitie kávy najzdravšie.

Ak by ste pili alebo pijete kávu hneď po zobudení, neúmyselne tým znižujete jej silu, pretože stresový hormón kortizol je ráno na najvyššej úrovni a kvôli tomu sa ťažšie uvoľňujú jej účinky. Káva má na ľudský organizmus veľa pozitívnych vplyvov, preto si kávu radšej doprajte v správnom čase, aby ste tieto účinky posilnili. Tento životabudič dokáže zlepšovať pamäť, sústredenie, pomáha pri chudnutí, znižuje riziko vzniku rakoviny, pomáha v boji proti depresii a vďaka nej sa dokážu ľudia viac socializovať.

Keď si kávu doprajete okolo deviatej až jedenástej hodiny doobeda, zistíte, že vám dokáže dodať viac energie a budete vďaka nej zdravší a naladení optimisticky.

pexels-chevanon-photography-302899.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Chevanon photography na Pexels.com

A pamätajte: „Život je príliš krátky na pitie zlej kávy."

Zdroj štúdie: Healthline


Súvisiaci článok
Ako vyriešiť 80 % problémov? Vyskúšajte tieto 3 veci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť